Florida vai Kalifornia? Voita liput matkamessuille


Olen ollut viime syksynä niin onnekas, että pääsin viettämään aikaa sekä Kaliforniassa että Floridassa. Matkakertomukset ovat itselläni siirtyneet pitkälti Instagramin puolelle nykyisin, koska niitä on niin mukava ja helppo jakaa stoorissa suoraan paikan päältä. Menneitä reissutarinoita pääsee katselemaan bion kohokohdista, jonne olen tallentanut parhaat palat.

Nyt ajattelin kuitenkin listata pääpiirteissään, mitä eroa koen näillä kohteilla olevan. Los Angelesin suunnilla ja eteläisessä Floridassa on tullut vietettyä aikaa useita kertoja ja nyt aina uusia reissuja suunnitellessa näille kohteille on muotoutunut tietyt eroavaisuudet, jonka perusteella teemme valinnan kummalle rannikolle tie milloinkin vie.

Florida vai Kalifornia – minne siis mennä, kun...

... haluaa lämpimään?

Florida on Kaliforniaa huomattavasti lämpimämpi lomanviettopaikka marras-maaliskuussa, joten vaaka kallistuu talvella usein Floridan kannalle. Florida tarkoittaa meille rantalomaa ja pakoa talvesta, kun taas Kaliforniassa varsinaisia rantapäiviä ei keskitalvella yleensä voi viettää. 

Floridaan voi matkustaa myös kesällä, mutta siellä on silloin todella kuumaa ja kosteaa. Atlantin hurrikaanikausi alkaa kesäkuussa ja kestää marraskuulle, joten se on hyvä huomioida matkaa suunnitellessa. 

Kaliforniassa aurinkoa on tarjolla ympäri vuoden, mutta osavaltiossa näkyvät selkeät vuodenajat. Los Angelesin matkailusesonki on kuumimmillaan yhdessä sään kanssa kesäkaudella, mutta kohde on ihanteellinen myös keväällä ja syksyllä. Touko-kesäkuussa on syytä varautua pilvisempään jaksoon, jota kutsutaan June Gloomiksi. 

Mitä luulet, onko tämä kuva Floridasta vai Kaliforniasta? Oikea vastaus löytyy postauksen lopusta.* 

... toiveissa on rentoutuminen? 

Rentoutumiskohteena Florida vie voiton. Täällä maltamme nykyisin viettää täydellisen stressittömiä rantalomia hyvän kirjan parissa rentoutuen. Miami beach, Fort Lauderdale, Hollywood, Key West, Naples, Fort Mayers beach... minkä tahansa eteläisen Floridan kohteista valitseekaan, kutsuu se viettämään rentoa rantalomaa varpaat hiekassa. 

Floridan kirkkaat vedet kutsuvat rentoutumaan rannalle. 

Los Angelesissa puhdasoppiselle rantalomalle ei ole koskaan aikaa, sillä siellä on niin paljon koettavaa. Pelkästään välimatkat kaupungin sisällä ovat siinä määrin jättimäisiä ja tiet ruuhkaisia, etteivät päivät tunnu koskaan riittävän kaikkeen, mitä haluaisi tehdä. Beverly Hills, Hollywood, Santa Monica, Malibu... Los Angeles on niin pullollaan alueita sekä mahdollisuuksia kulttuurin, tapahtumien, ihmisten, aktiviteettien ja nähtävyyksien muodossa, ettei siellä yksinkertaisesti voi jäädä  laakereilleen lepäämään. 

Yksi Los Angelesin kulttuurinähtävyyksistä on LACMAn museoalue. 

... mielessä on roadtrip?

Sekä Florida että Kalifornia ovat ihanteellisia roadtrip-kohteita, joten tässä suhteessa ei voi suositella vain toista. Jos autossa on aikaa istua pidempiä aikoja, hyvä lähtöpiste on Los Angeles. Sieltä voi ajaa helposti useisiin hyvin erilaisiin kohteisiin, kuten Las Vegasiin, Grand Canyonille, Joshua Treehen, San Franciscoon, San Diegoon tai vaikka Yosemiteen. 

Floridassa must on kokea minimpi roadtrip siltoja pitkin Key Westiin ja Evergladesin suoalueen läpi Meksikonlahden rannalle Naplesiin. Nämä roadtripit hoituvat tarvittaessa päiväretkinä Miamista, joskaan en suosittele käymään Key Westissä tai Naplesissa vain lyhyesti. Molemmissa kaupungeissa saa kulumaan vaikka viikon, jos minulta kysytään! 


 Roadtrip-maisema siltoja pitkin Key Westiin on eeppinen kokemus etenkin auringonlaskun aikaan.   


Legendaarisia Route66-maisemia pääsee kokemaan Kalifornian roadtripillä. 

Voita liput matkamessuille

Instagramissani on parhaillaan menossa arvonta, jossa voi voittaa liput ensi viikolla 17.-19.1. järjestettäville Matkamessuille. Osallistu kommentoimalla, että haluaisitko sinä matkustaa mieluummin Kaliforniaan vai Floridaan ja voit voittaa kaksi sähköistä lippua messuille. Aikaa on tiistai-iltaan 14.1.2020 saakka, sitten arvon ja ilmoitan voittajalle Instagramissa.

On muuten hauskaa tehdä sitten samalla tilasto vastauksistanne, että kumpi onkaan teidän mielestä houkuttavampi kohde! Mitä sinä sanot, Florida vai Kalifornia – kumpi vie voiton?*Tämän postauksen kuva-arvauksen oikea vastaus on Kalifornia. Kuva on Santa Catalina Islandilta Los Angelesin edustalta. 

2 kommenttia

  1. Florida vai Kalifornia - molempi parempi sanon minä! :D Florida toimii kyllä parhaiten, kuten sanoit talvikautena, sillä LA:ssa ei päästä pitkäkestoisiin lämpimiin kausiin tuolloin. Siitä onkin jo liian monta talvea, kun viimeksi ollaan Floridassa oltu, joten mieluusti sinnekin pian reissaisin. Ehkä ensi talvena tai sitten sitä seuraavana 2022... Eikös tästä ollut viikonloppuna jo vähän puhetta? ;DDD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Molempi parempi – ai kun hyvä vastaus! :) Sanoisin, että tämä käy myös tuohon että ensi talvenako vai sitä seuraavana Floridaan... molempina! Unelmat kun sanoo ääneen, niin ne toteutuu varmemmin, joten tää on nyt ilmoilla ;)

      Poista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!