Matkamessujen jälkipuintia: minne reissata vuonna 2018 & tyttöihastus...


Seuraava postaus käsittelee Kalifornian joulureissuamme, lupaan (!) – mutta tähän väliin on pakko purkaa juuri päättyneet matkamessut. Vietin messuilla kolme antoisaa päivää torstaista lauantaihin ja jokainen päivä hujahti ohi yhdessä hujauksessa.

Torstain ammattilaispäivänä osallistuin matkabloggaajille suunnatuille luennoille ja illanviettoon (ja ihastuin vähän, mutta siitä lisää tuonnempana). Perjantaina tein lehtijuttua messujen kiertämisen lomassa ja kävin kansainvälisten matkabloggajien ohjelmaan kuuluvissa NBE-afterpartyissä, jotka järjestettiin osittain ulkona (apua!). Lauantaina olin asiantuntijana nettiin striimatussa Amerikan roadtrippejä käsittelevässä paneelissa Rantapallo-lavalla. Lauantai-iltana kaiken hulinan jälkeen kaaduin väsyneenä sänkyyn ja nukuin kellon ympäri. Ah, että tekikin hyvää!

Mutta mitä vuoden 2018 matkamessuilta sitten jäi mieleen? Mitkä kohteet hurmasivat ja kehen oikein ihastuin messuilla? Tässäpä vähän Ulletimen matkamessujen jälkipuintia tuoreeltaan.


1. Etelä-Afrikka – luksusjunalla safarille

Näillä messuilla reissusydämeni alkoi läpättää kaikken eniten Etelä-Afrikan ja Rovos Railin ständillä. Afrikan halki kulkeva luksusjunamatka yhdistettynä safariin on kombinaatio, joka menee reissuhaaveideni kärkeen. Jos Rovos Railista taittaa vain kolmen päivän matkan, tulee junamatka helpommin taviksen ulottuville hintatasoltaan. Junayhtiön edustaja kertoi, että tällainen pätkä irtoaa 1200 eurolla ja pitää sisällään kaiken majoituksesta, ruokiin, juomiin ja matkan varrella tehtäviin retkiin. Toki päälle tulee lennot Etelä-Afrikkaan ja safari kustannuksineen, joten aivan pienellä rahalla tämä haave ei ole toteutettavissa. Mutta jonain päivänä, jonain päivänä...

> Elinan ja Tomin Vaihda vapaalle -blogista voi lukea heidän kokemuksensa tästä unelmien junareissusta. Osa 1  ja loput osat löytyvät täältä.

2. Jordania – Punaisia ja suolaisia meriä historiallisilla aarteilla höystettynä

Äiti ja isä ovat tehneet matkan Petraan minun ollessa pieni ja tästä saakka Jordania on ollut mielikuvissani tarunhohtoisen kiinnostava paikka. Haluaisin ratsastaa jylhissä maisemissa (aasilla, kamelilla tai hevoselle, kaikki käy), nähdä Petran arkeologisen rauniokaupungin, kellua Kuolleessameressä ja vesiurheilla kirkasvetisessä Aqabassa Punaisenmeren äärellä. Arabimaat ovat jostain syystä kiehtoneet minua aina Aasiaa enemmän, joten seuraava matka itään voisi mieluusti suuntautua Jordaniaan.

> Oton blogista löytyy tutustumisen arvoinen reportaasi Petrasta.


3. Kroatia – saarielämää ja edullisia hintoja

Ystäväni Sanna piti kaksi esitystä Kroatiasta Rantapallo-lavalla ja merellisillä kuvilla varustetut matkakertomukset vakuuttivat minut kyllä täysin siitä, että minäkin haluan saarihyppelemään, suppailemaan ja vesiskootterilla kruisailemaan Kroatian turkooseille vesille.

> Sannan uudesta Seven seas -blogista löytyy matkakuumetta lietsova postaus siitä, miten Kroatian ihmeet voi ottaa haltuun vuokraamalla purjeveneen ja kapteenin kaveriporukan kesken.

4. Kuuba – Irtiotto nykymaailmasta

Kuuban osastoa en nähnyt, liekö sellaista ollutkaan, mutta mielenkiinnon Kuubaa kohtaan herätti lentoemona työskentelevän Karoliinan kanssa käyty keskustelu Kuubasta. Finnair lentää Havannaan suorin lennoin, joten nyt Havannaan pääsisi helposti. Floridan naapurissa sijaitseva Kuuba on säilynyt vielä pitkälti kapitalismilta, joten tarjolla olisi taatusti eksoottinen matkakohde.

> Tsekkaapa Kuuban mentaliteettia kuvastava kirjoitus From Karoliina -blogista.

5. Muut reissuhaaveet

Edellä mainittujen lisäksi haluaisin uusina kohteina matkustaa Souliin tapaamaan Korean siskoani Angelaa ja mennä minne tahansa Välimeren saarille kesäkaudella (Menorca, Sardinia, vielä tutkimattomat Kreikan saaret...) ja tietysti paratiisirannat Mauritiuksella, Malediiveilla, Seychellit, Fidzi... onhan näitä!

(Lisäksi haluaisin palata taas kerran New Yorkiin, Kaliforniaan, Havaijille, Floridaan, Caprille, Santorinille, Arabiemiraatteihin, Lontooseen (musikaalimatkalle) sekä Tokioon tapaamaan ystäväpariskuntaa...)Viikonlopun kuvapoimintoja: 1) Aurinkomatkojen ständillä kiikkumassa 2) Selfie Sophia Radcliffen kanssa 3) Jennan Cultural Care -järjestölle tekemällä insta take overilla näkyminen <3
Tyttöihastus Sophia Radcliffe!

Jos pitäisi valita vain yksi asia, joka jäi mieleen näiltä messuilta, olisi se Challenge Sophien eli Sophia Radcliffen puheenvuoro torstaina. Sophien tarina kolahti erityisen vahvasti varmasti juuri elämäntilanteestani johtuen. Brittiläinen Sophia aloitti puheenvuoronsa kertomalla, miten hän oli irtisanoutunut ulospäin täydelliseltä näyttäneestä 9-5-työstä vuonna 2013 ja rakentanut muutamassa vuodessa unelmaelämän bloggaamisen, reissaamisen ja itsensä voittamisen ympärille.

Tarvittavan rohkeuden päätöksen tekemiseen nainen oli saanut ystävän kanssa käydystä öisestä puhelinkeskustelusta. Vapaasti suomennettuna ystävä oli sanonut Sophialle: "Laivat ovat turvassa satamassa, mutta se ei ole sitä, mihin laivat on tehty. Mene purjehtimaan!" Tämä taitaakin olla ikäpolveni eetos...

Kuvankaunis Sophia kertoi, että työn jättäminen oli ollut järkyttävän pelottavaa (sitä se on!), mutta että tänä päivänä elannon ansaitsemiseen todella riittää vain kännykän, tietokoneen ja muistivihkon omistaminen. Ja rohkeus toimia. Niin Sophie oli luonnostellut vihkoon, että mitä hän haluaa tehdä ja ryhtynyt toimimaan. Nainen oli haastanut itseään kiipeämällä vuorille ja pyöräilemällä tolkuttomia matkoja eri maissa. Koko ajan hän oli pitänyt blogia tekemisistään ja haastanut myös muita ylittämään itseään.


Vähitellen suuret yritykset olivat kiinnostuneet tästä inspiroivasta naisesta ja hän oli saanut mm. yhteistyösopimuksia brändilähettiläänä toimimisesta Adidakselle ja vastaaville toimijoille, jotka jakoivat arvoissaan Sophian elämäntyylin. Ja näin Sophia Radcliffe oli saanut luotua unelmaelämästään työn itselleen.

Tänä päivänä Sophie järjestää urheiluun ja matkstamiseen liittyviä haasteita (esimerkiksi pyöräilyhaaste Lontoosta Pariisiin 24 tunnissa, joihin osallistuu ihmisiä ympäri maailmaa), toimii puhujana, mallina ja bloggaajana. Ja kaiken tämän hän on luonut tyhjästä muutamassa vuodessa, joten kyllä kai tällaiseen voi vähän ihastua vai mitä?

Loppuun vielä nostoja Sophian puheenvuorosta bloggaajille: 

- "Develop your voice, not your brand"
- Keskity kokemukseen, ei tuotteeseen
- Tee enemmän videoita (Quik on helppo app, jolla pääsee alkuun)
- Näytä enemmän "behind the scene" -materiaalia siloitellun todellisuuden sijaan
- Kerro miten teet sen mitä teet (how to -juttuja)
- Relevanttien microinfluencereiden eli "tavisvaikuttajien"(joilla on 500 - 10 000 seuraajaa) suositusten ja mielipiteiden painoarvo tulee kasvamaan markkinoinnissa

2 kommenttia

 1. Päivän paras uutinen, että uusia postauksia saapuu entistä useammin! En koskaan kyllästy sun juttuihin, oli ne sitten kirjoitettuja tai videoita, tai kuvia. Auttaa kummasti jaksamaan täällä kotona. Safari olis kyllä huippu, mutta tosiaan sen verran kallis, ettei kyllä senkään puolesta taida meillä olla mahkuja vielä aikoihin, mutta pidetään se hyvänä haaveena. Kuubassa kävimme seitsemän (huh!) vuotta sitten, tykättiin älyttömästi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Heidi! Siis uskomatonta, että tähän ihanaan kommenttiin vastaaminen on kestänyt näin kauan. Välillä kerrassaan unohdan blogini olemassaolon... :/ Mutta kuten snäpissä taisin sulle kirjoittaakin, tää kommentti tuli täydellisellä hetkellä ja piristi mun mieltä niin paljon! <3 Ihana kuulla, että jaksat mun juttuja, vaikka postaustahti on niin harmillisen epäsäännöllinen ollut.

   Mietin yks päivä täällä sairaana maatessani, että pitäisköhän alkaa säästää safaria ja toteuttaa se viimeistään nelikymppislahjana itselle ;) Ois vielä MOOOOONTA vuotta aikaa säästää ;)

   Vitsi te ootte käyneet kyllä Kuubassa silloin ku siellä ei käynyt vielä melkein kukaan! :O Oli varmasti mieletön kokemus!

   Poista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!