Herrasmiehiä ja marakatteja

Hyvät viikonloput on sitä varten, että ne voi säilöä talteen huonompia varten. Tämä oli juuri sellainen hyvä viikonloppu. Sain perjantaina työpaikkaruokalasta naistenpäivän ruusun ja minua tultiin hakemaan töistä autolla. Sitä ei tapahdu usein koskaan, kun on kyse Helsingistä. Onnittelin itseäni siitä millaisia ihmisiä vuosien varrella elämääni onkaan löytynyt. Minua hakemaan tarjoutunut henkilö oli ystäväni herrasmiesmäinen aviomies ja tyylikäs kärry allamme oli kuljettajan herrasmiesmäisen ystävän omaisuutta. Siinä oli laitettu hyvää kiertämään mallikkaalla tavalla!


Ihana Mirkka saapui kaupunkiin yllärinä, koska ei kestänyt ajatusta, että kaikki muut oltaisiin täällä. Oikea veto. Mirkka on muuten se viisas, joka tietää miten rahat saadaan riittämään kaikkeen olennaiseen olematta kitsas. Olen aloittanut sen säästöohjelman, josta kirjoitin toisessa blogissa, juuri hänen innoittamanaan ja viikonlopun "hauskuutuksena" käytiin läpi mun viikon ostoskuitit. Sain kohtalaiset pisteet, mutta parannettavaakin löytyi... 

Tämän viikonlopun ruuista ei pihistelty. Kävimme sunnuntaina testaamassa naapurin Yobotin brunssin ekaa kertaa ja nam nam - money well spent!

Päädyimme kaikki valitsemaan suolaisen bagel-brunssin. Toisena vaihtoehtona olisi ollut makea vohvelibrunssi, joka pitää käydä myös ehdottomasti testaamassa joku kerta. Ruoka oli tosi herkullista ja annoksesta tuli maha täyteen. Palvelu oli yobotmaiseen tapaan lämpimän ystävällistä.
Toisena uutena juttuna viikonloppuun mahtui boulderointi, josta innostuin alunperin muuten Inkan blogipostauksen takia!

Hurautimme lauantaina metrolla Siilitielle ja aloimme kirjaimellisesti hyppiä seinille. En ole ikinä ennen boulderoinut, mutta se sujui yllättävän hyvin ja pääsin muutamaa reittiä aivan ylös saakka. Make-rukka, jolle ei löytynyt tarpeeksi isoja kiipeilykenkiä ja joka sen vuoksi jäi rannalle hauskuudesta, kutsui mua pikkumarakatiksi, josta olin enemmän kuin mielissäni pelättyäni osoittautuvani lähinnä norsuksi tai kinkuksi.

MiMi oli kuitenkin se todellinen marakattipari, johon painovoima ei näyttänyt vaikuttavan millään tapaa. Mikon meno etenkin oli aivan todella kepeän ja helpon näköistä. Eipä uskoisi, että hän on joskus kärsinyt korkeanpaikankammosta - pelot on tehty voitettavaksi!Boulderointi oli aivan mahtavaa ja sain ison kipinän kiipeilemiseen. Haluan päästä pian kokeilemaan myös valjailla kiipeilyä – ja joskus vielä valloitan jonkun vuoren ihan ulkona! Kunhan lihaskipuni vain tästä paranevat.


Hyvisviikonloppuni koostui hyvistä ihmisistä, herkkuruuasta, itsensä haastamisesta ja höpöttelystä. Hyvyyttä meni purkkiin ja nyt sitä päästään käyttämään heti varantona ei niin hyvin alkaneeseen uuteen viikkoon. Maanantai toi tullessaan huonoja uutisia Maken isän terveydentilasta ja nyt ajatukset ovat hänen paranemisessaan. 


12 kommenttia

 1. Kiitos brunssivinkistä! Ja pakko mennä lukemaan tuo säästöpostaus, mä oon vasta näin aikuisiällä alkanut sniiduileen. Aiemmin meni kaikki rahat ja vähän ylikin reissuihin ja shoppailuun. Nyt vaan enää reissuihin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha sama täällä tuon rahan menon kans! Toivottavasti löyty hyödyllisiä säästövinkkejä :) Ja todellakin suosittelen kyllä tuota Yobotin brunssia, se on ihan must!

   Poista
 2. Kiitos muruset niin ihanasta viikonlopusta! <3 Vaikka eilinen aamuherätys ja töihin meno ja sielä hereillä pysyminen oli melko kamalaa niin se oli todellakin sen arvoista että pääsin Helsinkiin teidän luo. Ja onneks nähhään taas ihan pian! Mun ajatukset on Maken isän paranemisessa, toivottavasti kaikki menee parhain päin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uh voin vaan kuvitella sun eilisen aamuheräämisen ja työpäivän. Muaki väsytti vaikka sain nukuttua aika monta tuntia pidempään ku sää raukka. Oli kyllä todellakin kaiken arvoista! =) Ja kiitos mussunen kaikesta!

   Poista
 3. Ainiin ja kuulepa extreme-Ulletin, kukas se sielä haaveilee vuorien vallotuksesta ja valjaskiipeilystä ja kaikesta muusta vaarallisesta? :D Niin se vaan ajatus leviää :)

  VastaaPoista
 4. Teidän viikonloppu näyttää niin ihanalta, just semmoiselta minikaupunkilomalta! :) Ja tuo boulderointimesta näyttää myös kivalta, aika erilaiselta kuin Oulussa. Ja täällä siis toinen boulderointialoittelija, Mirkka oli kyllä superhyvä ope! Mennään vielä joskus yhessä!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin mennään! Kiitos Inka! kohtan voidaan muuten boulderoida yhdessä täällä Helsingissäki, ei vitsi miten mahtavaa!!

   Poista
 5. Niin ja piti sanoa että ihanaa että inspiroiduit mun postauksesta, se on aina maailman paras tunne! <3

  VastaaPoista
 6. Hei, YOBOT kiittaa makeesta blogi-jutustasi! Kuvat ovat upeita! Hienoa etta meidan brunssi maistui.
  Kiitos kaynnista ja toivottavasti tulette pian uudelleen silla toitte mukananne coolin world-class henkayksen! Jaana & Team-Yobot

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Yobot, miten ihana kommentti <3 Vai "cool world-class henkays", hihii tuo kyllä piristi koko päivän ja koko viikon! Ihania olette!! Kiitos paljon kommentista.

   Poista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!