Washington D.C -vinkkejä?

Superpaljon kiitoksia edelliseen reissupostaukseen liittyvistä kommenteista blogissa ja Facebookissa. Teidän innoittamana varattiin tänään auto ja hotelli miniroadtripiä varten - joten Naples kutsuu 9 viikon päästä! Ryhmä-älystä innostuneena kysynpä nyt vinkkejänne Washington D.C:hen liittyen.

Aikataulun mukaan saavumme Jenkkilän pääkaupunkiin lauantaina iltapäivällä klo 14.30 ja toiveissa siintää, että ehtisimme illan aikana nähdä vilauksen Valkoisesta talosta jouluvalaistuksessaan. Laskeudumme Dullesin kentälle ja hotelli on puolestaan Ronald Reaganin kentän vieressä aamun jatkolennon vuoksi.

Onko kokemuksia Dullesilta? Onko odotettavissa sujuva vai takkuinen maahantulotarkastus? Pääseekö kentältä näppärästi keskustaan? Kauankohan tähän kaikkeen lienee menevän aikaa?


Katseltiin D.C:n metrokarttaa ja näyttäisi siltä, että samalla oranssilla metrolinjalla lentokentältä keskustaan pääsisi Federal Trianglelle ja Pennsylvania Avenuelle katselemaan White Housea. Luettiin, että metro on tosi kansoitettu, joten onkohan realistista haaveilla matkustavansa kahden ison matkalaukun kanssa lentokentältä suoraan katsastamaan valkoista taloa? Matkalaukkurajoituksia ei pitäisi olla internetin mukaan kuuluisalla kadulla kävelyä ajatellen.Kaikki vinkit otetaan tervetulleina vastaan, että mitä yhdessä illassa ehtii ja kannattaa katsastaa. Kuinka iso Mallin alue on? Onko esim. White House ja Washington Monument näppärästi katsastettavissa samalla kertaa kävellen?

Olen henkisesti varautunut siihen, että lento on myöhässä ja kaikki on takkuista. Ja käy kuten Chicagon kanssa, että kaikki jää näkemättä. Mutta kun on hyvin varautunut ja selvät suunnitelmat, niin lienee paremmat mahkut onnistua näkemään jotain D.C:stä, sillä lähtökenttä on aika lähellä keskustan nähtyvyyksiä kuitenkin kartan mukaan.

Joten laittakaahan kaikki vinkit jakoon! :)

Kuvat: White House wikipedia / kartta Google / metrokartta: Washington Post Company

2 kommenttia

  1. Olimme viime marraskuussa pari päivää DC:ssä ja juurikin yhden illan aikana kävimme katsastamassa mainitsemasi nähtävyydet ja vähän päälle. Jutun voit lueskella tarkemmin täältä: http://pingviinimatkat.pallontallaajat.net/category/usa/washington-dc/
    Jäimme juurikin oranssilta linjalta pois Metro Centren pysäkillä, joka on ihan Valkoisen Talon vieressä. Kokemusta meillä DC:n metrosta ei ole kuin kahdelta päivältä, mutta emme kokoneet, että se olisi ollut mitenkään erityisen kansoitettu. Iltasaikaan tutustuminen nähtävyyksiin oli myöskin jokseenkin hauskempaa, eikä väkeäkään ollut liikkeellä niin paljoa. Kadut ovat leveitä, joten sen puoleen en näkisi matkalaukun raahaamista ongelmana. Tosin eipä sitä katukivetystä tullut ihan sillä silmällä katsottua, vaan tämä on pelkkä muistikuva :D

    VastaaPoista
  2. Heippis Ulla :) Loman suunnittelu siis täydessä käynnissä, loistavaa! :) Olen käynyt kerran DC:ssä vuoden 2009 road tripillämme. Washington on pieni, idyllinen kaupunki, minun mielestä. Ja iltaisin hyvin hiljainen juuri noiden hallinnollisten rakennusten läheltä. Me emme esimerkiksi löytäneet yhtään auki olevaa ravintolaa illalla (paitsi mäkkärin). Ja tätä ihmeteltiinkiin ääneen, johon paikalliset -tai no siellä työn puolesta asuvat sanoivat että kaupunki hiljenee kun kongressityöntekijät lähtevät koti-osavaltioihinsa työviikon päätteeksi. Hiljaisuus ja katujen tyhjyys oli käsittämätöntä USA:n pääkaupungissa :) Eli summa summarum, sanoisin että ennättäisitte nähdä nuo toivotut nähtävyydet yhdessä illassa. Ja mitä, oliko siellä metro? hihhh... me käveltiin kaikkialle, paitsi muutamaa kauppaa metsästettiin autolla. Jotain raapaisua voi lukea täältä http://roadtrip-matka.blogspot.fi/2009/08/washington-dc-osa2.html ja http://roadtrip-matka.blogspot.fi/2009/08/washington-dc.html

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!