Matkatrilogia (3) - Minne seuraavaksi?

Loma on ihmisen... kiireisintä aikaa. Ainakin lokakuulle ilmestynyt ylläriloma työpaikan vaihtamisen yhteydessä. Olen herännyt aikaisin, jotta päivissä olisi tarpeeksi mittaa shoppailulle (=uudistumiselle), leffassa käymiselle, treenamiselle, matkustamiselle, kirjoitusprojekteille ja sukulaisten ja ystävien tapaamiselle. Ehdin myös mökkeilemään, jossa pitkään nukkuminen on sentään aina oma taiteenmuotonsa.

Nyt kun arkeen paluu häämöttää, huomaan olevani mielissäni rutiinien ryhdittämästä elämästä. Kuntoprojekti onnistuu parhaiten tässä rytmissä ja tuo terveellisiä endorfiineja mukanaan. Eilen lentokoneessa aloin kuitenkin haikalla kovasti taas sen tunteen perään, kun kuikuilee yläilmoista alas vieraisiin maihin ja ilmassa väreilee jännitys alla odottavasta seikkailusta. Kotiin päästyäni google alkoi sauhuta seuraavan reissun suunnittelun merkeissä. Reissuun!

On tullut aika löydä seuraavat matkasuunnitelmat pöytään nyt blogissakin. Tässä se tulee: Ylläripylläri, me lähdetään jouluksi Amerikkaan! Kun sain reilun parin viikon viikon kertyneet vuosilomat vaihdettua rahaksi, vilahtivat ne samantien lentolippukauppaan. Uusi säästökuuri on siis taas käynnissä ja Mirkka nauroikin tahollaan eilen, että joskus sitä miettii, että milloin tämä säästäminen oikein loppuu ja totesi perään: ei koskaan. Indeed, siltä näyttää.



Armollinen vuoden kierto sijoittaa joulun tänä vuonna keskelle viikkoa, joten parilla lisäpäivällä kalenteriin tuli Amerikkaan mentävä aukko. Halusimme aurinkoon hoitamaan jo nyt valonpuutteesta rohtuneita solujamme. Joulua edeltävänä lauantaina suuntaamme yöksi Washington D.C:hen ja jatkamme heti sunnuntaiaamuksi Miamiin. Tällä kertaa matkustamme Maken kanssa kahdestaan.

Perillä Floridassa meillä on kuusi vuorokautta aikaa ja ensimmäiset neljä yötä ovat nyt selvillä. Vietämme ne Fort Lauderdalessa, koska A) emme ole käyneet siellä aiemmin B) siellä on kuulemma Floridan kirkkaimmat snorklausvedet valkohiekkaisilla rannoilla ja C) kaupunkia kutsutaan Amerikan Venetsiaksi kauniin kanavajärjestelmänsä vuoksi. Olen käynyt Euroopan Venetsiassa ja Losin Venicessä, joten kanavakaupunkien rakastajalle tämä lienee luonnollinen jatkumo.

Alunperin hinguin jälleen renkaiden päälle ja roadtripille, mutta lomapäivien vähäisyys ja Maken toive ei-kiireisestä lomanvietosta, saivat minutkin kääntymään rantaloman kannalle. Nyt vain näyttää siltä, että jostain syystä kahden viimeisen vuorokauden osalta hotellien hinnat ovat ihan pilvissä. Esimerkiksi jo varatun hotellin kaksi viimeistä yötä kustantaisivat lopuilta kahdelta yöltä tähtitieteelliset 750 euroa! Sama trendi näyttää jatkuvan Miami Beachin hotellien kohdalla, joten se on laittanut meidät miettimään, että pitäisikö kuitenkin viimeiset kaksi vuorokautta viettää autoillen.

Nytpä haluaisinkin kysyä teiltä, että mitä meidän kannattaisi mielestänne tehdä?

A) Pysyä kiltisti rantalomalla ilman viuhtomista eri kaupunkien välillä (varmaankin joku hyvä hotelli viimeisille päiville kuitenkin olisi mahdollista löytää Fort Lauderdalestakin suht edukkaasti)

B) Napata kärry alle ja ajaa vaikkapa Naplesiin Floridan kärjen länsipuolelle tsekkaamaan myös ne maisemat ja elellä leppoisaa motellielämää pari päivää (Tässä plussana olisi se, että autolla pääsisi suoraan lentokentälle, jonne on mahdollista palauttaa kaikki vuokra-autot.)

vai

C) Mennä viimeisiksi päiviksi Miamiin, sillä kaupunki on jo kertaalleen todettu melleväksi talvilomanviettopaikaksi ja sieltä on lyhyempi matka sitten lentokentälle kuin Fort Lauderdalesta...


Miami Beachin ja Fort Lauderdalen väli on vain 50 kilometriä.

Tässäpä riittää pähkäilemistä kymmeneksi viikoksi, jotka vielä pitää odottaa. Noin laskettuna, odotusaika ei tunnukaan enää kovin pitkältä! Kaikki vinkit etelä-Floridan mahdollisuuksista otetaan kiitollisina vastaan. Myös linkkejä postauksiin olisi kiva saada.

Ps. Tämä matkatrilogia-nimeäminen taitaa olla aika naurettava juttu... nimittäin tuskinpa tämä aihe tähän  jää... Forgive me, I'm an artist.

Kuvat: Googlen kuvahaku

13 kommenttia

  1. Mä lähtisin tonne Naplesiin Evergladesin poikki... tehtiin se reissu joskus muinoin. :) tai sit Key Westiin jos siellä siis olis inhimilliset hinnat. Kuulostaapa ihanalta lomalta! Mullekin ilmesty nyt pari pikkulomaa, isompaa varten säästäessä... haha.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Key West olis kyllä ihana, mutta todettiin, että se on nyt liian kaukana. Ja siellä on kyllä aika suolaiset hinnat. Mutta Naples kyllä kutkuttelee. Pitää vähän tutkia sitä lisää. Mitäs lomia sulla on tullut? Jee! Ainakin Espanjaahan se oli... hitsi mulla on Barcelonan kokoinen sivistysaukko ja se pitäis kyllä korjata!

      Poista
  2. Ihanaa! Mä en osaa suositella Jenkkilästä mitään muuta kun syömistä, joten ootan vaan innolla teidän reissua, reissufiilistelyjä, reissukuvia ja kaikkee sitä ihanaa jännitystä, jota saan sun blogista.

    Mahtavaa, että uusi reissu on tiedossa!

    VastaaPoista
  3. Oijoi, ihanaa ihanaa! Nää on niitä osastoa "happy problems" ;) Miami on ihana, mutta sen te jo tiedättekin. Mekin käytiin Fort Lauderdalessa sukeltamassa kun viimeksi oltiin. Upea maailma pinnan alla (ja haita - en tiedä pitäiskö mainita)... Tykättiin itse Key Westin road tripistä. ja matkalla on ihania pikku beachejä jonne pulahtaa... Niin, en tiedä voisiko siellä olla järkevimmissä hinnoissa hotlat. Tarkoitatko siis vuoden vaihtumista? Key west ja Miami beach varmaan repee silloin :D ja sen yhden illan kun olen nähnyt KW:n meininkiä, niin on aika hoocee party party city ;) Eli hmmm...en tietenkään osaa päättää...mutta todennäköisesti valitsisin chillin lomailun rannalla. Aurinkoenergiaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Happy problems, best problems :) Hihii! Onko sulla Sanna postausta Fort Lauderdalesta? Ois kiva lukea siitä lisää. Me tehtiin kans trippi Key Westiin tammikuussa ja rakastuin siihen paikkaan! Mutta se on liian kaukana nyt, kun on vaan kaks päivää. Ja valitettavasti meidän pitää jo tulla ennen uutta vuotta, kun on se yks työpäivä siinä välissä höh.

      Poista
  4. Naples!!! Aivan loistava, siisti ja rauhallinen paikka josta löytää niiiiiiin ihanan "salaisen "rannan! Oli ihanan valkosta hiekkaa ja turkoosin sinistä puhdasta vettä! Suosittelen! Paras paikka floridassa!! Tai no.. Naples tai key west.. ;) (sinne rannalle pääsi sellasella golfkärryllä pitkospuita pitkin..) -tiina-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, tämä kommentti vaikuttaa paljon ja vahvasti alkaa tuntua, että tämän seurauksena it's Naples ja meidän on pakko löytää se salainen ranta!!!! Kiitos Tiina <3

      Poista
  5. Ehdottomasti vaihtoehto B, vaikken ole Naplesissa käynyt. Google mapsissa on aivan mahtava kuvia kaupungista ja sen hiekkarannoista.

    VastaaPoista
  6. Voiiii ihanaa että teillä on taas reissu tulossa, huippua!!!! <3 En äänestä Miamia, muut vaihtoehdot kuulostaa hyviltä. Ootan jo virtuaalimatkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. <3 Kiitos Inka. Missä kaikkialla te ootte käyny Floridassa?

      Poista
    2. No ei juuri missään: Miamissa, Key Westissä, Tallahasseessa ja pikaisesti uimassa Cocoa Beachilla, mutta se oli noista se mun suokkari. Voi että teillä on ihana reissu tulossa! Annoin just itelle sekunnin haaveiluaikaa samanlaisesta reissusta ja sydän ehti hypähtää kurkkuun asti! Noh, onneks meillä on jotain luvassa sitten kesällä..

      Poista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!