7 osavaltion läpi kuvien kautta

Eilinen kuvaus- ja todistusten saantipäivä oli pitkä, mutta fantastinen. Tämä päivä on kulunut nukkuessa ja sohvalla toipuessa flunssan yrittäessä iskeä päälle. Kirjoitan eilisen kokemuksista myöhemmin, sillä nyt tuntuu että asiat ovat vielä jäsentymättöminä päässä. Sen sijaan itse itseäni piristäen laitan kesäreissun reittisuunnitelman Googlesta napattujen kuvien muodossa tähän. Reitti on selvillä, mutta se montako yötä missäkin vietämme, on etenkin loppureissun osalta vielä auki. Melko makialta vaikuttaa, suorastaan niin huikealta, ettei tätä vielä voi uskoa todeksi. Matkavinkkejä seuraavista kohteista otetaan mielihyvin vastaan!

1. Chicago / Illinois

Matka alkaa Chicagon metropolista, jossa vietämme mennessä ja palatessa yhdet yöt.

2. El Paso / Texas

Road tripin alkupisteenämme puolestaan toimii El Paso, jossa aiomme suunnata ensimmäisenä navigaattoriostoksille sekä Ihop-aamiaiselle :D Hotelli on varattu iHopin vierestä. First things first.

3. White Sands / New Mexico

New Mexicosta löytyy valkoisia hiekkadyynejä! Toivottavasti ei käärmeitä... :/




4.  Tucson / Arizona

Tucsonilta odotamme eniten saguaro-kaktuksia.



5. Tombstone / Arizona

Tombstonessa pääsee kokemaan Länkkäri-tunnelmaa vielä 2010-luvullakin. Pitänee piipahtaa saluunassa :)



6. Flagstaff / Arizona

Flagstaffin kaupunki on Grand Canyonille matkaavien kohtaamispaikka. Siitä tulee myös meidän tukikohtamme muutaman päivän ajaksi.



7. Grand Canyon / Arizona

Viimes Grand Canyonilla vieraillessamme vuonna 2008, oli talvi. Kansallispuisto on syytä käydä katsastamassa myös kesäloistossaan.



8. Page / Horse shoe bend / Arizona

Horse shoe bend sijaitsee lähellä Utahin rajaa Pagessa.

9. Antelope canyon / Arizona

Lähellä Pagen pikkukaupunkia sijaitsee myös Antelope Canyon, josta Kirsi vinkkasi meille. Tämä on nähtävä! Toivottavasti ei juututa kädestä kiinni mihinkään...


10. Phoenix / Az





Phoenixissä on tarkoitus pitää ensimmäinen pidempi lepobreikki ajopäivien jälkeen. Ei ehkä ihan näin hienoissa puitteissa, mutta aina voi haaveilla...


12. San Diego / Kalifornia

San Diegossa kämpätään Lauralla ja Jounilla, joiden kanssa vietämme näillä näkymin myös itsenäisyyspäivää eli legendaarista 4th of July'ta. 

Meidän on tarkoitus käydä tutustumassa viinitilaan San Diegosta käsin.





14. Las Vegas / Nevada

Aluksi Vegas ei ollut reitillämme, mutta Inkan lataamat kuvat loistohotellien luksukkailta uima-allasalueilta saivat meidät tuumimaan, että kyllähän tämäkin paikka pitäisi kokea kesäaikaan myös. Ja Bellagion suihkulähdettä ei voi ihailla kylliksi!




15. Los Angeles / Kalifornia

Rodeo drive, Hollywood, Venicen kanaalit, palmurannat, Mullholland drive, Melrose, elokuvastudiot... siinä jotain enkelten kaupungin vetonauloista, jotka houkuttavat palaamaan kaupunkiin.

16. Rantatie San Franciscoon / Kalifornia

San Franciscoon täytyy ehdottomasti ajaa legendaarista Highway Onea pitkin upeiden maisemien takia, vaikka matka Los Angeleista kestääkin noin 9 tuntia.

17. San Francisco / Kalifornia 

Painted ladies (kuvassa), Lombard street, raitiovaunut, vankilasaari Alcatraz sekä alhaalla näkyvä Golden gate ovat San Franciscon must see -jutut. Lisäksi haluaisin vierailla Palo Altossa Standfordin huippuyliopiston kampuksella.


18. Chicago / Illinois

Kuukautta myöhemmin päätämme toivottavasti unelmien reissun jälleen Chicagoon, jossa yövymme ja tasaamme aikaeroa ennen kotiin paluuta.


Olisipa jo kesäkuu! Huh. Toisaalta, se on niin lähellä, että ihan hirvittää. Tässä vaiheessa suuri kiitos kuuluu ystävälleni Kirsille, joka on antanut hurjasti kullanarvoisia vinkkejä, että missä meidän kannattaa vierailla, kun näille kulmille olemme suuntaamassa. Samoin kiitos kuuluu Lauralle ja Jounille, jotka ovat kutsuneet meidät kotiinsa San Diegoon. Me tulemme, kun kutsutaan! ;)

Antakaahan vinkkejä, jos olette pyörineet joskus näissä maisemissa! 

16 kommenttia

  1. Kuulostaa niin ihanalta! Haluan kans! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mää ajattelen, että se on vaan hyvä pyöriä ihmisten seurassa, jotka saa aikaan reissukuumetta, eikö? Tulee lähdettyä sitten itsekkin useammin :)

      Poista
  2. Oi, tuli kauhea matkakuume! Ihanalta näyttää, olet onnentyttö!

    VastaaPoista
  3. Miks munsta nyt tuntuu että meidän pitää laittaa melkein koko reitti uusiksi? :D Ainakin tuo Antelope Canyon houkuttas ihan hillittömästi, tosi makian näköinen!!! Pakko ehkä vähän tsuumailla karttaa, josko se sattuis edes lähelle reittiä.

    IIKS LÄHETTE ENS KUUSSA!!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huiiii ko sää noin sanot niin mahassa pyörähtää jännityksestä! Kerkeänköhän edes tajuta kaikkea ennen ku jo lähtöaamu sarastaa!

      Joo se on kaksteräinen miekka löytää koko ajan lisää jänniä kohteita, ko tuntuu et pakko revetä joka suuntaan. Meidänki oli tarkoitus lähteä huitelemaan Monument Valleyhyn saakka reitiltä, ko tuntu että eihän se enää kaukana ole, mut johonki on pakko vetää raja lopulta :) Toivottavasti silti Antelope Canyon sopii teidän reitille, se vaikuttaa kyllä niin siistiltä.

      Poista
  4. En kestä tätä inhottavaa vihreää kateudentunnetta! :D MÄKIN HALUUN!!! Ihan mahtava suunnitelma, voi jessus! Nyt alan säästää rahaa.:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä päätös :D Säästämisestä se lähtee. Mut ne sunki kuviot vaikutti kyllä hyvältä. Ja kukaan ei sano, ettei sais olla ko rajattu määrä haaveita! Pitää toivoa isosti niin saa paljon =)

      Poista
  5. Ultsi mulla meni kylmät väreet ku kattelin noita kuvia!! Aivan järjettömän siisti reissu teillä eessä, hih mä liityn kaikkien muitten joukkoon (tai no oonhan mä sielä ollu koko ajan!) joka sanoo että TAHTOO KANS! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi mussu kun voisitte tulla mukaan! Mutta eihän tämä viimeinen reissu (toivottavasti) ole. Joten tästä vain inspiroitumaan seuraavia matkoja varten! :)

      Poista
  6. Uuuj, kun kuulostaa ja näyttää loistavalle! Itsekin tuolla jonkun verran reissanneena aina vain näemmä löytyy uusia upeita paikkoja...noi valkoiset hiekkadyynit! wow! Kiitos vinkistä! :)
    Grand Canyonille kannattaa mielestäni mennä auringonnousun (tai laskun aikaan). Itse lähdimme ajelemaan aamulla vielä pimeän aikaan Flagstaffista ja tie oli aika vaarallinen koska siellä vilisi niin paljon eläimiä. Mutta kyllä kannatti! Auringonnousu oli upea Canyonilla! Nähtiinpä yksi kosintakin siellä...aaaaw :) Voit lukea lisää blogistani täältä http://roadtrip-matka.blogspot.fi/2009/09/grand-canyon-las-vegas.html
    Niin, ja meidän kohdalla ainakin, vaikka siellä oli kesä (me oltiin elo-syyskuussa), niin aamut ja yöt oli Canyonilla tosi kylmiä. Lämmintä vaan päälle :)
    Ja Pacific Coast highway 1 on niin kaunista, että ei mitään rajaa! :) Siitäkin on juttua tuolla blogissa :) Nautinnolista matkan odotusta! Se on jo osa matkaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oijoi, mahtavaa ku laitoit tuon linkin. Niin kiinnostava lukea toisten reissukokemuksia samoilta huudeilta! Taidankin heti lähteä lukemaan lisää ->

      Ihanaa, kun löydettiin toisemme Sanna! :)

      Poista
    2. Niin onkin ihanaa :) Odotan innolla seuraavaa NAMEn tapaamista. Jeee! :)

      Poista
  7. Meillä oli alunperin suunnitteilla lähetä tänä kesänä Jenkkeihin ja Nykin jälkeen oli tarkoitus suunnata katsomaan Antelope canyon ja Horse shoe bend. Siitä olisimme huristelleet joidenkin mutkien kautta Friscoon. Voit siis uskoa, että odotan teidän reissua ja reissuraporttia todella kuumeisesti :) Ennemmin tai myöhemmin mekin omamme toteutetaan ja uskon, että ennemmin teidän reissua seuraillessa. -Milla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskomaton juttu! Piti oikeen Makellekin sanoa, että ajatella, tapaan ihmisen, joka on kaikista maailman paikoista ja reiteistä suunnitellut juuri samaa kuin me! Selvästi tarkoitus, että päädyttiin samaan pöytään istumaan, siitä takuulla seuraa vielä paljon kivoja juttuja :)

      On kyllä mukava, kun voi inspiroitua puolin ja toisin toisten reissuista. Hyvä me ja tää verkosto! Pian taas nähdään toivottavasti! :)

      Poista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!