Lauantain muotikuvaukset (making of)

Lauantaiaamu starttasi aikaisin kellon soidessa jo kuuden jälkeen. Minua ei kuitenkaan väsyttänyt, vaan suuntasin ensimmäisten joukossa innosta pinkeänä Marica Rosengårdin studiolle valmistelemaan muotikuvauksia. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun pääsin tekemään stailauksen huippukuvaajan ja ammattimallin kanssa, joten päivästä oli tulossa ikimuistoinen. Päivän aikana kuvasimme jokaiselle yhden oman portfoliokuvan.

Marica Rosengårdin studio sijaitsee keskustan tuntumassa ja en olisi ikinä arvannut, mikä kätketty aarre kerrostalon sisäpihalta löytyikään. Tuntui kuin olisi astunut sisälle boheemiin maailmaan, joka oli täynnä inspiraatiota, Pariisia ja intohimoista elämää. Kauniilla huonekaluilla ja tavaroilla täytetty loft-tyylinen studio oli yhdistelmä kodinomaista viihtyisyyttä ja professionaalia työtilaa. Olin valmis muuttamaan paikkaan asumaan samantien...

Muuttamisen sijaan keskityin kuitenkin olennaiseen eli kuvauspäivämme valmisteluihin. Opettajamme, trendiasiantuntija Susanna Björklund, oli opastamassa meitä. Ensimmäisenä purimme rekeille lukuisat vaatteita ja asusteita sisältävät kassit, jotka oli haettu viidestä eri pr-toimistosta. Vaatteet piti merkitä huolellisesti, jotta aarteet palautuvat päivän päätteeksi oikeisiin toimistoihin. Kiitokset muotiluomuksista kuuluvat Spaltille, Marsaanalle, Best Sellerille, Polhemille sekä 2OR+BYJATille.

Sen jälkeen arvoimme mallit. Kun oma malli oli tiedossa, saattoi stailausvalmistelu alkaa. Arpaonni suosi minua ja sain ModelBoomin Meten mallikseni. Meillä synkkasi heti. Sovittelimme asun ja Mette meni meikattavaksi ja kammattavaksi luomani suunnitelman mukaisesti. Suunnittelutyö oli tehty jo kotona valmiiksi (vaatteita lukuun ottamatta), joten oli jännittävää päästä näkemään, miten visio rakentui pala palalta kohti konkreettista lopputulosta, joka oli ollut olemassa aiemmin vain oman pääni sisällä.

Upea Mette <3

Tytöt loihtivat uskomattomia stailauksia ja Marica ohjasi kuvauksia entisen mallin ja nykyisen huippukuvaajan tinkimättömällä varmuudella. Omasta lopputuloksestani ei ole sneak peekia tarjolla, sillä keskityin katsomaan omalla vuorollani, että vaatteet istuvat ja että kaikki oli kuvassa kohdallaan. Mutta lopputuloksen tulen varmasti näyttämään, kun saan sen aikanaan käsiini. Siitä tuli todella sellainen kuin toivoinkin suureksi ilokseni.

Mallit Tarja, Mette ja Hannah sekä uhkarohkeat Ulla ja Laura, jotka uskaltautuivat mallien kanssa samaan kuvaan... Kuva on taktisesti rajattu niin, että voi varvistaa ;)

Kuvaukset olivat ohi noin yhdeksältä illalla. Saimme todistukset ja nostimme maljan Suomen ensimmäiselle muotitoimittajaryhmälle ja ensimmäisille Helsinki Design Schoolista valmistuneille. Koulun johtaja kertoi, että kuvistamme teetetään taulut koulun seinälle ja saamme nimemme kuviemme alle!

Illan päätteeksi lähdimme nepalilaiseen syömään ja ihmettelemään kulunutta kevättä ja kaikkea kokemaamme. Tämä ei ole kuitenkaan loppu - vaan uusi alku. Perästä kuuluu! (Näin ainakin haluan uskoa :)


Ps. Lisää tunnelmia kuvauksista löytyy Miian ja Janican blogeista. Edit: Sekä nyt myös Hannan blogista :)

2 kommenttia

  1. Isot, isot onnittelut vastavalmistuneelle! Jään mielenkiinnolla odottamaan mitä tulevaisuus tuo osaltasi tullessaan :) -Milla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Milla! Sitä samaa jään itsekin mielenkiinnolla odottamaan hih :)

      Poista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!