Road trip -suunnitelmien etenemisestä ja Jenkkilässä majoittumisesta

Oli puhetta aiemmin, että lähdemme kesäreissulle Jenkkilään stressaamatta majoitusten etukäteisvaraamisesta liikaa. Nyt on kuitenkin sanottava, että vaikuttaa siltä, että jonkin verran tähän puuhaan kannattaa paneutua etukäteen, sillä hotellien hinnoittelussa on kyllä yllättäviä seikkoja havaittavissa. Tänään minulle pamahti Hotels.comin tarjoukset sähköpostiin Las Vegasin hotelleista (sattumoisin olin niitä eilen googletellut, joten näin hyvin nettisurffaukset jo hyödynnetään markkinointiin) ja en voinut uskoa silmiä, kun katselin hintoja. Keskellä Vegasin kuuluisaa Stripiä sijaitsevassa pyramidihotelli Luxorissa yö maksaa vaivaiset 27 euroa per huone! Eli 13,50 euroa per henki - voitteko uskoa!?Toinen ääripää on sitten keskellä Arizonan autiomaata 280 mailin päässä Vegasista pienessä Pagen kylässä majoittuminen. Samana yönä kun Luxorissa (tai jossakin muussa vastaavassa Las Vegasin loistohotellissa köllii parilla kympillä) Pagessa kahden tähden Super 8 -motelli (ja vastaavat) maksaa vähintään 120 euroa per huone. Hinnat selittynevät sillä, että Vegasissa massaa on niin valtavasti, että jengi kannattaa vetää hotelliin puoli-ilmaiseksi ja rahastaa sitten kaikella muulla - kuten ruualla ja palveluilla. Pagessa taas majoitusmahdollisuuksia on rajallinen määrä ja karut luonnon ihmeet vetävät turisteja puoleensa. Etäisyyksien ollessa pitkiä (ja seuraavat kaupungit ja majapaikat etäällä), niin on pakko maksaa rähjäisemmästäkin luukusta kova hinta, mikäli mielii päästä ihmettelemään Antelope Canyonin kaltaisia paikkoja.Matkan suunnittelu on edennyt siihen pisteeseen, että myös meikäläisen on pitänyt taipua laatimaan excel-taulukko! Huomioon otettavia seikkoja alkaa olla niin paljon (kuten esim. kuulin, että eräs vuori on siirtynyt ja pistänyt palasiksi tien, jota meidän oli tarkoitus ajaa!), että ilman exceliä oltaisiin hukassa.

Lisäksi on kerrottava sellainen iloinen juttu, että saamme ystävämme Heinin ja Paksun reissulle messiin pariksi viimeiseksi viikoksi! Lisäksi tapaamme Kirsin ja Jounin Pagessa, jossa kohtalon oikusta majoitumme samana päivänä samalla kadulla! Ja, kun ottaa huomioon San Diegon kaiffarit, niin huomioitavia seikkoja tosiaan on. Mutta eipä ole pöllömpää saada jakaa takuulla ikimuistoinen kesä yhdessä tärkeiden ihmisten kanssa. Kyllä siinä yksi excel kannattaa vääntää.

Näyttää siltä, että reissu tulee nopeammin, kuin ehtii saada excelin kasaan ja majapaikat valkattua, edes tärkeimmiltä osin. Kaliforniassa meitä houkuttaisi kotimajoitukset Airbnb:n kautta ja siinä on taas yksi vyyhti selvitettävänä. Mennäkö yöksi Carlosille Santa Monicaan vai Aaronille Hollywoodiin vai jollekin muulle sadoista tarjoajista. Onko kenelläkään sattumoisin kokemusta Airbnb:n kautta majoittumisesta?

Loppuun vielä linkki upeaan kuvakoosteeseen maailman luonnonihmeistä. Yksi kohta näistä on toivottavasti hoideltuna kesäkuun lopussa, kun olemme toivottavasti valloittaneet Antelope Canyonin Arizonassa. :)

5 kommenttia

 1. Tossa sun maailman luonnonihmelinkissä on muuten ensimmäisenä kuvana Mendenhall Glacierin jääluolat, jotka sijaitsee missäs muualla kuin Juneaussa! :)

  Mäkin odotan innolla teidän reissua, että pääsen sit kuvien kautta mukaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö mää mietinki, et Kea varmaan tietää ton ekan kohteen! :) Ootko käynyt siellä?

   Jee, kiva, että muutkin oottaa meidän reissua hih.

   Poista
 2. Mää arvasin että Heini ja Joni lähtee teidän mukaan! Aivan huippua. Ja Luxor on tosi makea, suosittelen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistä sää semmosta arvastit? :) Oliko Luxor hyvässä kunnossa? Kun jossain luki, et se on paikoitellen remontin tarpeessa? Me varattiin eilen huoneet sinne, kun niin pilkkhinnalla sai. Mut ne on sellaset varaukset, et ne voi vielä vaihtaakin jos tulee joku parempi vastaan.

   Poista
 3. Noko Heinillä oli mysteeripäivitys road tripistä facebookissa nii eihä se muuta voinu tarkottaa! :) Ja se oli mun mielestä hyvä, me otettiin vähän kalliimpi huone kun se hinta oli muuten niin halpa ja oltiin tosi tyytyväisiä. Ei majoituttu pyramidissa vaan niissä torneissa mitä siinä on. Muut oli perushuoneessa eivätkä siitä valittaneet, kuulemma kaikki oli kunnossa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!