Roadtrip Harvardiin

On hankala uskoa, että siitä on jo viikko, kun hiilauduttiin reppureissaajien kauhuskenaariotyylillä autovuokraamoon. Musta Lincoln-taksi pysäytti meidät kadulla, kun oltiin kinastelemassa metron ja taksin eduista ja ongelmista. Päästiin sopimukseen kiinteästä sopuhinnasta ja annettiin kuljettajan alkaa sovitella meidän laukkuja normaalikokoisen auton peräkonttiin. Meinasi kuljettajalla tulla hieman hiki otsalle, mutta lopulta hän sai istutettua meidät kyytille laukut jaloissa, sylissä ja korvissa ja niin päästiin onnellisesti JFK:lle. Siellä meitä odotti uljas Amerikan tyylin mega-auto, jonne laukut humpsahti kuin tyhjää vain. Laitettiin navigaattoriin osoitteeksi Boston ja lähdettiin ajelemaan. Radiossa soi Britney ja tunnelma oli katossa.
  Pysähdyttiin syömään jonnekin periamerikkalaiseen pikkukylään ja naureskeltiin tavernalle, jossa oli pienessä huoneessa kuusi televisiota päällä pyörimässä. Matka jatkui ja illan koitteessa saavuimme Bostoniin ongelmitta. Meillä ei ollut varattuna majoitusta eikä kenelläkään ollut yhtään nähtävyyttä mielessä. Päätettiin jatkaa matkaa suoraan kohti Cambridgea, jossa sijaitsee Harvardin yliopisto. Käytiin toteamassa, että tämä reilun sadantuhanneen asukkaan kaupunki, joka on saanut nimensä englantilaisen yliopistokaupungin mukaan, on valloitavan viehättävä ja erikoinen paikka. Jäädään tänne! Mirkka näppäränä ehdotti, että mitäpä, jos soitettaisiin erääseen sopivalta kuulostavaan motelliin lähiseudulla ja varattaisiin huoneet valmiiksi. Cambridgen keskustan majapaikkojen hinnat hipoivat pilviä. Minä sitten rupesin soittamaan ja päädyin johonkin kamalaan valtakunnalliseen puhelinvaihteeseen. Linja oli rätisevä ja emme kuulleet/ymmärtäneet toisiamme kummoisesti puhelun aikana. Päästyämme motellille, siellä oli odottamassa kaksi huonevarausta nimellä Qlla Lalkangas! Respan nainen ei suostunut uskomaan, että Qlla on sama henkilö kuin, mitä passissani lukee ja käski minun soittaa uudelleen puhelinkeskukseen. Lopulta melkoisen selkkauksen jälkeen puhelinpalvelu sai faksattua oikealla nimellä olevat varaukset ja saimme avaimet.


Motelli täytti tehtävänsä ja vietettiin hauska ilta ja aamupäivä täällä jossakin Bostonin ja Cambridgen laitakaupungilla.
Joku voisi luulla, että meihin teki vaikutuksen Cambridgen kulttuuritarjonta, kaupat ja ravintolat...
...tai vähintään Ben&Jerry's myymälä.
Mutta ei. Jos kerrankin on tarjolla intellektuellista (miten se kirjoitettiinkaan) tasoamme vastaava ympäristö, niin siinä muu kalpenee! HAR-VARD! Täällä sitä ollaan!

Sir, I didn't know...
Oli mieletöntä päästä käymään täällä Blondin koston ja Social Network -leffojen kuvauspaikalla... eikäkö siis useina vuosina maailman kovimmaksi rankatussa yliopistossa.
Rakennukset ja puutarhat olivat uskomattoman kauniita, joten tuntuisi että tällaisessa ympäristössä älyä tarttuu päähän väkisilläkin. Mutta toisaalta on hankala kuvitella moderneja keksintöjä tähän ympäristöön, joka tuntuu olevan kuin eri vuosituhannelta. Tässä kuitenkin vähän faktoja paikasta: Harvard saa paljon rahoitusta toimintaansa, Harvardin budjetti oli vuonna 2005 noin 2,59 miljardia dollaria / 2 miljardia euroa (vertailuksi: Suomen yliopistojen vuosirahoitus oli vuonna 2004 yhteensä noin 1,9 miljardia euroa). Yksi suurimmista lahjoittajista on Bill Gates, joka on myös opiskellut Harvardissa. Omaisuutta yliopistolla on 29,2 miljardia dollaria. Harvardin henkilökuntaan kuuluu noin 2300 työntekijää. Opiskelijoita on lähes 20 000, joista suurin osa on jatko-opiskelijoita.
Harvardin mottona on Veritas, joka on latinaa ja tarkoittaa totuutta. Harvardissa on opiskellut 75 Nobel-voittajaa ja 15 Pulitzer-palkinnon voittajaa. Harvardiin on vaikea päästä sisään. Vuonna 2006 yliopistoon pääsi vain noin 9,3 % hakijoista. Harvardissa on opiskellut monia Yhdysvaltain presidenttejä, kuten esimerkiksi John F. Kennedy, Theodore Roosevelt, George W. Bush ja Barack Obama. (Lähde Wikipedia)
Mun älyköt siinä.
Harvard on Yhdysvaltojen vanhin yliopisto ja sinne varmasti kätkeytyy lukemattomia salaisuuksia ja kohtalokkaita tarinoita. Kampuksella kasvavaan vanhaan puuhun rakastuneet olivat kaivertaneet nimikirjoituksia ja sydämiä ja oli vaikea pidätellä siirappi-rakastunutta Mirkkaa, ettei se ollut kovertamassa rakkaudentunnustuksia vuosituhansia vanhaan aarniopuuhun. Pysyttiin (tällä kertaa) erossa virkavallasta.
Nähtiin jopa ilmielävä isopäinen seuraava facebookin keksijä, joka opiskeli auringonlaskussa, aika siistiä! :)
Toinen päivä painui iltaan ja oli aika hypätä autoon. Katsottiin Google Mapsista mahdollisimaan lähellä merta oleva motelli puolesta välistä Cambridgeä ja New Yorkia ja päästettiin Mikko ruorin taakse. Eikä todellakaan soitettu enää minnekään, ajettiin vain. Vielä oli edessä yksi tuntematon taival ennen kotiinpaluuta. Mutta se on eri tarina se.

4 kommenttia

 1. Nö voi ei miten ihana kirjotus taasen, tämon ihan parhautta ku voi elää uudestaan kaikki reissuhetket <3

  "Mirkka näppäränä ehdotti.." Repsahin :D

  VastaaPoista
 2. Mää niin aina kuolen ku tuun tänne, ja tännään on taas semmosia juttuja että AAH. Mä oon niin kauan haaveillu et pääsis vieraileen jossain Ivy League-yliopistossa jenkeissä. Ja sä oot päässy. Tai siis te ihkut. :)

  Mun blogissa on sulle pikku pysti! ;)

  VastaaPoista
 3. AI siis mikä reissukuume! Ulla tää sun blogi on ihan mahtavaa luettavaa, varsinkin kun on neljä päivää New Yorkiin!! :)

  Mutta mulla olisi postaustoive: Toivoisin että kirjoittaisit New Yorkin parhaista jutuista, eli vaikka lista joistakin paikoista missä suosittelet että kävis, asioista joita kannattaa syödä jne. Ja mahdollisimman pian tietty! (Tai sitte ne pullakahavit!)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista! Kiva huomata, että olette täällä edelleen! Mirkka-mussu, tulee hyvää matskua blogiin, kun tuntee sut! Hihii oot ihana!

  Laura, Kiitos vielä palkinnosta! Se oli eka blogipalkinto, joten erityisen kivaa saada se! Ja hei oon varma, että sulla on vielä paljon aikaa reissata. Hyvä strategia tehä takuuvarma reissukaveri ensiksi, niin ei jää sitte ainakaan siitä kiinni ;)

  Inka: Oikeesti neljä päivääkö vaan! No huhuh! Vähän oon ilonen sun puolesta! Katotaanpa ehitäänkö nähä vielä, mulla on melko lista kaikkia sukulaisia ja muita ketä pitää nähä viikonloppuna. Koitan ehtiä toteuttaa toiveesi, mutta en voi luvata varmuudella. Sitä ennen tsekkaapa tämä kirjotus, jos tästä on mitään apua: http://www.usembassy.fi/america/?p=278 Montako päivää pysähdytte Nycissä?

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!

Uudempi teksti Vanhempi viesti