Viisuminhakureissulla Tallinnassa

Hei pitkästä aikaa ja pahoittelut, että blogirintamalla on ollut hiljaista. Kuulin, että täällä on käyty tsekkailemassa, että onko uusia postauksia tullut ja minä kun olen ollut siinä luulossa, että tätä blogia ei vielä lue kukaan, kun en varsinaisesti ole laittanut linkkiä jakoon minnekään. Mutta sehän on kiva, että postauksia on oikein odotettu! :)Tällä hetkellä hengailen Tallinnassa, sillä opiskeluprojektini on edennyt nyt viisumin hankkimis -vaiheeseen. Suomesta ei tällä hetkellä saa viisumeita Yhdysvaltoihin lähetystön remontin takia, joten kaikkien on tultava Viroon viisumihaastatteluun. Saavuin äsken haastattelusta ja huomenna kympiltä viisumin pitäisi olla valmis, niin nyt on kuulkaas mahtava olo! Täytyy nimittäin myöntää, että olen aika paljon stressaillut tuota viisumiasiaa, koska nettisivuilla oli tuhat sivua ohjeita sen hakuun ja linkkejä aina uusille ja uusille sivustoille, jossa oli lisää tietoa viisumivaatimuksista.

Olin ajatellut kirjoittaa oman postauksen viisumin hankkimisesta, mutta tällä hetkellä tuntuu, että en taidakaan jaksaa kaikkia vaiheita raportoida :D Lyhykäisyydessään voin kuitenkin kertoa, että aikaa, rahaa ja kärsivällisyyttä kannattaa varata, kun siihen rulijanssiin ryhtyy. Lisäksi järjestelmät eivät ole mitään maailman nykyaikaisimpia, mutta en valita nyt kun kaikki näyttää olevan kunnossa.
Yllä oleva akvaariokuva on Swed Pankista täältä Tallinnasta, jossa kävin aamulla maksamassa viisumiin liittyvän MRV-maksun käteisellä (näin suositeltiin ohjeissa). Lisäksi opiskeluviisumin saadakseen täytyy maksaa SEVIS-maksu netin kautta. SEVIS-maksusta tulee mahtava dollarin seteliltä näyttävä kuitti USA:sta kotiin ja minulla oli kyllä hauskaa, kun keltainen DHL:n rekka viime perjantaina kaarsi kotipihaan sitä tuomaan. Pelkät viisumimaksut ovat noin 300 euroa.Anyways, fiilis on nyt aivan mahtava! Lentoliput on hankittu, kämppä odottaa Manhattanilla ja huomenna kai viisumikin on kourassa. Sitten enää kuukausi odotusta ja matkaan! Jaiksiisis! Mutta sitä ennen on Tallinna koluttavana. Nytpä siis lopettelenkin tähän ja lähden katsastamaan tuota cityä ulos auringonpaisteeseen. Mitenkähän pysyn ruodussa, kun tahtoisin uudistaa kaiken - vaatteet, hiukset, kynnet tässä keväthurmassa! Pitänee koittaa hieroa tyhjää lomakkoa päähän...Illalla varmaan palailen tänne blogin ääreen nyt kun on kerrankin aikaa. Tere vaan!


DHL-kuvat täältä ja täältä. Muut kuvat mun iPhonystä.

Ei kommentteja

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!