9.4.09 Voi kesä ja Pariisi!

Lähdimme matkaan aamulla puoli kuudelta noin kolmen tunnin yöunien jälkeen. Olimme olleet yötä Kantsussa ja nukkumaan päästiin junailun takia tosi myöhään. Tunnelmat aamulla eivät olleet niin innostuneet, kun väsymys painoi, mutta lentokentän ilmapiiri sai matkakuumeen nousemaan. Silti oli todellinen jymy-yllätys, minkä vaikutelman Pariisi teki! Olin epäillyt, että huikean Amerikan matkan jälkeen tämä kaupunki ei pysty yllättämään, mutta olin niin väärässä. Tadaa!


Täällä on täysi kesä! Vielä ilta kuudelta tarkeni t-paitasillaan ja nahkatakin raahaminen oli turhauttavaa. Omena- ja kirsikkapuut kukkivat ja on ihanan vehreää. Aurinko paistoi ja fiilis oli korkealla, koska maisemat on niin mahtavat! Kaisa oli ranskalaisella parvekkeella ottamassa meitä vastaan, kun saavuimme pari tuntia myöhemmin eri lennolla.
Hotelli sijaitsee hyvällä paikalla ja lähdimmekin shampanjan poksauttelun jälkeen syömään ja kaupunkia kiertämään. Ajatuksena oli mennä Seinelle risteilemään, mutta olimme myöhässä monien pysähdysten takia. No ehkä huomenna sitten. Kaupungin arkkitehtuuri on totaalisen hämmästyttävän suureellista, taiteellista ja kaunista. Kuvat puhukoot puolestaan.


Pyöräsysteemi vaikuttaa loistavalta. Parilla eurolla pyörän voi napata tuollaisesta telineestä alleen ja palauttaa sitten jonnekin eri puolelle kaupunkia ja saa rahansa takaisin. Tai jotenkin näin ymmärsimme homman toimivan. Hauskan näköistä oli myös, kun poliisit pitivät ratsiaa rullaluistimet jalassa! Matkaoppaan mukaan täällä on kilttejä poliiseja, jotka auttavat turistiparkoja mielellään ja sitten pahis-poliiseja, jotka pamputtavat turisteja mielellään. Nähtiin molempia, muttei kumpiakaan itse teossa...


Ei kommentteja

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!