VIIKKO KROATIAN RIVIERALLA BASKA VODASSA – JA MUITA KUULUMISIA


Yksi maailman kauneimmista rantakaistaleista, riviera. Siinä oli oikeastaan kaikki ennakkotieto, joka meillä oli tämän kesän matkakohteestamme Baska Vodasta. Kroatia oli noussut toivelistalleni matkamessuilla tammikuussa, kun ystäväni Sanna kertoi omista Kroatian seikkailuistaan stagella ja katselin kuvia turkoosien vesien maasta. Ah, tuonne on päästävä!


Elokuun puolivälissä bussimme kiemurteli mutkittelevaa vuoristotietä kohti Makarskan Rivieraa, jonne tienvarteen pystytetty kyltti lopulta toivotti meidät tervetulleeksi.

Majapaikkamme sijaitsi Makarskan Rivieraan lukeutuvassa Baska Vodan kylässä, joka oli valikoitunut kohteeksi intuition perusteella. Kun bussista katselimme oikealla kimmeltävää turkoosia merta ja vasemmalle levittyvää vihreiden puiden peittämää vuorijonoa myhäilimme tyytyväisenä. Internet ei ollut valehdellut meille, täällä toden totta on maailmanluokan maisemat!Ensimmäisenä iltana minut valtasi normaali suunnitteluvimma – meidän pitää ehtiä kaikkialle! Ahmin ja puntaroin paikkoja, joita yhteen viikkoon olisi mahdollista mahduttaa.

Saarille, kyllä, niille on päästävä!

Splitiin, kyllä, sinnehän pariisittaretkin kuulemma suuntaavat ostoksille ja inspiroitumaan hyvin pukeutuvista asukkaista.

Makarskaan, täytyyhän alueen ”pääkaupunki” luonnollisesti katsastaa.

Mieluusti olisin ulottanut viikon tutkimusretkiimme myös pari naapurimaata (Bosnia ja Hertsegovina sekä Montenegro nyt ainakin – ja Dubrovnik siinä matkalla), mahdollisimman monta saarta ja pari sisämaan kansallispuistoa, miksikäs ei.

Ensimmäinen iltakävely pienen Baska Vodan omalla rannalla pysäytti kuitenkin onneksi vimmaisuuteni. Huomasimme olevamme jo paratiisissa, joten joka suuntaan rimpuilu ei enää kuulostanut lomailulta. Päätimme viettää joka toisen päivän seikkaillen ja joka toisen rentoutuen.
Viikossa ehdimme lopulta käymään Bolin ja Hvarin saarilla kokopäivän veneretken muodossa (retken hankimme paikalliselta pienyrittäjältä satamasta) sekä skootteriretkellä Splitissä. Lisäksi kiertelimme Makarskan Rivieran pikkukyliä ja pulahtelimme uimaan.Jelsa, Hvar 


Jelsan kirkko


Vesiurheilumahdollisuuksia Bolin saarella


Splitin keskustaa


Postausarkisto eri matkakohteista 

Näiden ihanien kesätunnelmien jälkeen on ehtinyt tapahtua paljon. Aika on kulunut oman yrityksen kautta asikkaille sisältöjä tuottaen, joten bloggaamiselle ei ole ollut paljon aikaa tai energiaa. Alkusyksystä kasasin kuitenkin näille sivuille arkiston, josta löytää nyt helposti vanhemmat reissupostaukset maittain ja Yhdysvallat osavaltioittain.


Kirjamessut teemalla Yhdysvallat

Helsingin kirjamessut ovat startanneet tänään messukeskuksessa ja tämän vuoden teemamaana messuilla on Yhdysvallat. Teeman tiimoilta meitä Sannan kanssa pyydettiin puhumaan Yhdysvaltain suurlähetystön lavalle Amerikan matkailusta. Meidän esiintyminen on sunnuntaina klo 10.30 alkaen ja samassa yhteydessä puhuu Discover Americaa edustava Icelandair-lentoyhtiön maajohtaja Pekka Mäkinen. Tulkaahan kuulolle! 

Amerikan matkailu -aiheisille postauksille minulla on edelleen olemassa toinen blogini 50 State Puzzle Rantapallossa, joskaan paljon en ole ehtinyt sinnekään kirjoittelemaan. (Esimerkiksi kesän New Yorkin ja Coloradon reissu on vielä käsittelemättä, kääk!) Viime aikoina olen ollut innostuneempi päivittämään Instagram Storya. Reissutunnelmia ja muutakin elämää löytyy @ulletin-tilin highlighteista. 


Ensimmäinen vuosi yrittäjänä

Vaikka blogiin en ole vielä ryhtynyt tunnelmia ensimmäisestä yrittäjävuodesta kirjoittelemaan, olen niitä silti matkan varrella raapustellut itselleni talteen. Nyt on kahdeksas kuukausi menossa päätoimisena sisällöntuottaja-yrittäjänä ja kuluneet kuukaudet ovat olleet todella mielenkiintoista aikaa. Päivät lentävät, kun konkreettisen tekemisen lisäksi paljon aikaa on mennyt opetteluun ja epävarmuuden kanssa painimiseen. 

Muutamia työnäytteitä olen ehtinyt laittaa uLaLa Median nettisivuille, joten sieltä voi käydä katsomassa, että mitä oikein sisällöntuottajan työ tarkoittaa. Ensi kuussa lähden Amsterdamiin kukka-alan messuille keräämään sisältöä Vihersisustus hetki -asiakkaalleni ja lauantaina suuntaan katsomaan mitä toinen pidempiaikainen asiakkaani taikuri Joni Pakanen on saanut aikaiseksi Ismo Leikolan jäähallikeikalle... jotain maagista on luvassa! 

Mutta nyt pitää jatkaa messuesityksen tekemistä. Toivottavasti saadaan Sannan kanssa jaettua samaan tapaan inspiraatiota kuin mitä Sanna minulle tarjoili Kroatian suhteen matkamessuilla tammikuussa. 

Kirjojen, kynttilöiden ja matkahaaveiden täyteistä syksyä kaikille!

2 kommenttia

 1. Mun piti tulla kommentoimaan jo aikaisemmin kun luin tän postauksen mutta jostain syystä en kirjoittanutkaan, mutta nyt!!! Siis aivan että noita kohteita! Baska Voda ja Makarskan Riviera muutenkin sekä Jelsan pikkukaupunki tuli meille niin tutuiksi vuosi sitten keväällä ja oli niin ihanaa!

  Mahtava että pääsin takas Kroatia-fiilistelyyn tän sun postauksen avulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän mahtavaa, että ollaan seikkailtu samoissa maisemissa. Tosin sää alat olla käyny kyllä vähän joka paikassa nykyään. Mutta sitä suuremmalla syyllä mahtavaa, että tykkäsit fiilistellä Baska Vodaa, Jelsaa ja tätä postausta =) Kroatia oli kyllä aika helmi kohde! Mutta ehkä silti seuraavaksi Kreikkaa, koska ikävä kreikkalaista ruokaa, nammms!

   Poista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!