Todo huomiselle – Matkusta Los Angelesiin


Huomenna tähän aikaan maiseman tulisi näyttää yllä olevan kaltaiselle, jos mitään yllättävää ei ilmaannu matkalle. Eilen, vain kaksi päivää ennen lähtöä, teimme vielä muutoksia matkasuunnitelmiimme. Los Angelesia piirittävät ja piinaavat maastopalot näyttivät riehuvan kohtuullisen lähellä aluksi kaavailtua hotelliamme, joten varmuuden vuoksi siirryimme aloittamaan loman Hermosa biitsiltä Sherman Oaksin sijaan.

Toisin sanoen: (mahdollisen) savun sijaan meri-ilmaa keuhkoihin ja elokuvastudioiden sijaan suppailua kehiin, jos vain sää sallii (hyvältä näyttää +19 luvattu torstaille). Lopullisen voitonriemun takasi huomio, että Hermosa biitsiltä löytyy La La Land -leffasta tuttu Lighthouse cafe, jossa on tarjolla live-musiikkia joka päivä. Miksi en heti keksinyt, että näin se Kalifornian loma kuuluu potkaista käyntiin! =)Matkakuumetta lietsoakseni luin viime viikolla SAM Magazinea ja eräs kirjoitus pysähdytti:

" On ollut kiinnostavaa huomata New Yorkissa viettämieni viikkojen aikana, että monia newyorkilaisia tuntuu juuri yhdistävän tämä estetiikan taju ja esteettisyys, oli heidän kulttuuritaustansa sitten mikä hyvänsä.

Tuntuu, että estetiikka ja esteettisyys ovat täällä mukana kaikessa. Sen olen oppinut tällä reissulla. Alun perin mietin, että onko se vaan yltiöpäistä materialismia, tai ehkä jopa pinnallisuutta. Mutta ei se ole. Se on jotain mitä heissä on. – –

Esteettisyys, visuaalisuus, on tapa elää. Se on vapautta toteuttaa itseään haluamallaan tavalla, ja tuoda tätä ilmi kaikessa ja kaikkialla. Hyväksyä se. Se on ymmärrystä, että voi vapaasti ja täysin olla oma itsensä. Luoda juuri se elämä, mikä tuntuu itselle parhaalta. "

Yllä oleva teksti on ote Iiris Kokon kirjoituksesta uusimmasta SAM Magazinesta (4/17). Ja kuinka hyvin se summaakaan sitä mysteeriä, joka amerikkalaisuudessa minua viehättää! Esteettisyys, visuaalisuus, tapana elää! Se on juuri sitä mitä omakin sisäinen maailmani ymmärtää ja miten se toimii.

Äsken kävin mielessäni läpi reissumme kohokohdat, kun sovitin matkavaatteita. Mitä enemmän uskallan toteuttaa itseäni ja olla vapaasti oma itseni, sitä enemmän minua innostaa tuoda kulloistakin sisäistä maailmaa esiin pukeutumalla. Visuaalisena ihmisenä ympäristö vaikuttaa tähän tunteeseen todella paljon, kuten tietysti myös mieliala. Joskus pakkaukset menevät aivan pieleen, koska lähtö- ja kohdemaiden (ja säiden) välillä on niin valtaisa ero. Esimerkiksi Floridassa tekee mieli pukea päälleen mahdollisimman kirkkaita värejä, aivan eri sävyjä kuin mitä Suomessa koskaan.

Olen todella innoissani, että matkallemme seurueeseen liittyy New Yorkin stylisti-ystävämme. Kuvaussessiot maailman upeimmissa puitteissa... Here we come!!


Ps. Nuorten aikuisten Amerikka -verkostomme uudistui ja on nyt nimeltään NAME Amerikka-verkosto. Käy tutustumassa NAMEn uusiin kotisivuihin ja lukaisemassa kirjoittamani tarina täältäUudistuneen NAMEn lanseeraustilaisuudessa koristeltiin osavaltioista koostuva piparikartta. Eiks ole aikas hieno? :)

2 kommenttia

  1. Ihanaa ihanaa reissua teille <3 Viekää Kaliforniaan paljon terveisiä, suppailkaa minunkin puolesta ja nauttikaa aurinkoenergista täysin rinnoin! En voisi olla onnellisempi teidän puolesta. Pus pus <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos muru! Sää olit vahvasti hengessä läsnä kyl Kaliforniassa, tunsin sen ihan ilmassa asti =) <3

      Poista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!