Seuraavat askeleet


Elämässäni on ollut jo pitkään kaksi isoa intohimoa – matkustaminen ja muoti. Molemmat ovat alkaneet harrastuksena, mutta pikkuhiljaa olen lähtenyt viemään niitä eteenpäin. Jossain syvällä on siintänyt unelma siitä, että ehkä jonain päivänä voisin saada elantoni todellisen intohimon ääreltä. Ja tiedättekö mitä, tällä viikolla tämä haave taisi käydä toteen!

Sain puhelun Kreikkaan, että minut on valittu hakemaani työpaikkaan muotialan yritykseen ja työt alkaisivat heti, kun palaan Suomeen. Tiistaina tein työsopimuksen ja aloitin uudet työt digimarkkinointipäällikkönä. Käytännössä työni tarkoittaa verkkokaupan kehittämistä, muotiin keskittyvän lehden tuottamista, somea, kauden trendeistä raportoimista... eli asioita, jotka kiinnostavat minua aivan valtavasti. Kulunut viikko onkin kulunut ihmetellessä, että onko tämä tosiaan totta! 

Olen tuntenut vahvasti jo tällä ensimmäisellä viikolla, että kaikki aiemmin hankkimani kokemus opiskelujen, harrastusten ja edellisten töiden kautta on antanut kouriintuntuvaa varmuutta, että pystyn hoitamaan minulle nyt uskotut tehtävät. Olen tullut johtopäätökseen, että oman osaamisen suhteen pätee sama kuin palapelien kanssa. Kuva alkaa hahmottua vasta, kun sekalaisia palasia on saanut kasattua yhteen tarpeeksi monta. Niin se vain on.


Vaikka urapolku saattaa välillä tuntua tässä pätkätöiden maailmassa epäselvältä, mikään steppi ei ole turha (ei myöskään tuon kuvassa näkyvän keltaisen Michael Korsin työhaastattelumekon ostaminen ennakkoon). Mauno Koivistoa lainatakseni on viisasta luottaa siihen, että kaikki menee hyvin, muuten uhkakuvat alkavat toteutua juuri sen takia, että niihin varaudutaan. So very true!

Mutta se töistä tässä vaiheessa. Kirjoitan myöhemmin lisää yrityksestä, kun olen päässyt siellä tilanteen herraksi. 

Mitä kuuluu Kalifornian lukijamatkalle?

Kerroimme Siveltimellä-blogin Sannan kanssa loppukeväästä, että olemme suunnitelleet yhdessä matkatoimiston kanssa lukijamatkan Los Angelesiin ja San Franciscoon lokakuulle. Nyt valitettavasti tiedetään, että lokakuun matka ei tule toteutumaan, sillä ryhmää ei saatu kasaan. 

Epäonnistumiset kuuluvat mitä parhaimpien opettajien joukkoon. Opimme tästä, että ainakin myyntiajan pituus ja ehkä reissun ajankohta olivat vääriä (kohteessa on kyllä ihanaa juuri lokakuussa, mutta ilmeisesti kuukausi oli hankala vuosilomien kannalta monille). Teiltä saamamme vastaanotto matkasta oli kuitenkin aivan valtavan kannustavaa ja moni olisi halunnut reissun tehdä, jos se olisi ajan ja rahan puolesta ollut mahdollista. Tämän innoittamana emme hautaa Sannan kanssa unelmaa matkasta tähän. Vedämme henkeä, juonimme lisää ja yritämme uudelleen. 

"Failures are expected by losers, ignored by winners." – Joe Gibbs

20 kommenttia

 1. Onnittelut babe vielä kerran uudesta duunista! Olkoon se unelmien täyttymys! <3 Ja oon ihan samaa mieltä, että kaikesta oppimastamme se palapeli kokoontuu. Sama pätee tähän meidän lukijamatkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama pätee meidän lukijamatkaan – JUURI NIIN! <3 Kiitos ihana Cali-sis kyllä me tää vielä hoidetaan, eiks ni! ;)

   Poista
 2. Voi vautsi, onnea Ultsu uudesta työstä, en kestä miten ihanaa, kuinka jokainen täällä talsittu metri on todellakin vienyt sut siihen pisteeseen, missä oot nyt! Kaukana on ne vuosien takaiset ajat, kun arki tuntui puurtamiselta. ONNEA!

  Ja tosi harmi ettei lukijamatka ottanut vielä tulta alleen, mutta oon varma että se tulee toteutumaan, sillä te jos jotkut saatte sen taatusti aikaan. Ootte huippuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ihana kommentti, Inka! <3 Kiitos onnitteluista ja tää epäonnistuminen tässä lukijamatkassa on vaan hyvä muistutus siitä, että ei pidä luovuttaa koska unelmat toteutuu ennemmin tai myöhemmin juurikin siis jos EI luovuta :)

   Ite oot huippu!

   Poista
 3. Onnea uuden työn johdosta! Kuulostaa niin sun jutulta! Ja toi mekko - taas kerran aivan upea look. <3

  Tosi harmi, ettei lukijamatka toteutunut. Muakin olisi tosi paljon kiinnostanut lähteä mukaan, mutta ajankohta oli tosiaan huono. Ehkä toisen kerran onnistuu paremmin! Tsemppiä! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Lotta, kiitti! Joo tuo mekko kyllä suorastaan valitsi minut niinku noilla mekoilla on tapana vaan hypätä mun messiin :D

   Oispa huippua jos tää ajankohdan siirtäminen tarkoittaa vaan sitä, että saadaan ens matkalle sut mukaan! =)

   Poista
 4. Onnea uudesta työstä! Mahtavaa, kun unelmat toteutuu!
  Eiköhän se lukijamatkakin vielä joku päivä toteudu! Tuonne suunnalle olisi ihana itsekin lähteä asiantuntevien matkanvetäjien matkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teija! Kiva kuulla, että lähtisit messiin tällaiselle reissulle! =) Pitää vaan uskoa, et joku päivä tääki toteutuu =)

   Poista
 5. Upeaa, onnea kovasti uudesta työstä! Kuulostaa ihan huikealta ja mulle tulee aina hyvä mieli, kun kuulen jonkun tekevän työtä, josta nauttii oikein kunnolla :)
  Ja vitsi harmi tuo lukijamatka, pöh! Yrittäkää ehdottomasti uudestaan, ehkä se ajankohta tosiaan ei toiminut sitten :/ Minusta tää on loistoidea, jota kannattaa ehdottomasti jalostaa eteenpäin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ihan sama, että tulen tosi hyvälle tuulelle kaikista tarinoista, kun joku saa tehdä työtä sen parissa mistä tosissaan nauttii. Ja nyt tuntuu itsellä sille, niin se on kyllä ihan parasta =)

   Kiitos kannustuksesta, että idea lukijamatkasta vaikuttaa hyvälle. Täytyy tosiaan kehittää ajatusta eteenpäin =)

   Poista
 6. Ihanaa kuulla, että oot päässy unelmatyöhös! Inspiroit mua ja monia muitakin niin paljon! Toivottavasti saatte lukijamatkan toteutettua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, kiitos Helena ihanista sanoistasi! <3 Olet aarre!

   Poista
 7. Onnea uudesta, upeasta työstä!

  VastaaPoista
 8. Upeaa Ulla, oikein paljon onnea uudesta duunista! Ihanaa, kun oot löytänyt työn, joka kipinöi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! <3 Tuntuu kyllä tosi hyvälle :)

   Poista
 9. Kaikelle on aikansa - reisullekin varmasti sitten tulevaisuudessa! <3

  JA ONNEA IHAN MIELETTÖMÄN PALJON! Oot niin inspiroiva, etten kestä, onnea ihan SAATANANA PALJON!

  Anteeksi.

  <3

  VastaaPoista
 10. Voi Nella, kiitos paljon! :D <3

  VastaaPoista
 11. Onnittelut uudesta työpaikasta! Kuulostaa mahtavalta! Ikävä juttu, että tuo lukijamatka jäi nyt tällä kertaa toteuttamatta, mutta teillä on niin paljon tietoa, että kyllä se matka vielä järjestyy. Voin kuvitella miten teidän tietomäärällä jokainen osallistuja saisi todella paljon tietoa ja kävisi läpi nähtävyyksiä. Me lähdemme Kaliforiaan reilun parin viikon päästä neljän lapsen kanssa, kun mukana on myös kummipoikamme. Sylillinen tsemppiä uusiin tuuliin :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!