Matkaideoita Välimerelle – parhaat saarikohteet


This is who I am. Escapist, Paradise Seeker." – Tuomas Holopainen

Kesälomareissumme kohdevalinnat menivät niin täydellisen nappiin, että päätin koota listan näistä Välimerellä sijaitsevista paratiisipaikoista pieneksi minioppaaksi. Tässä postauksessa keskityn saariin, seuraavassa mantereelta löytyviin helmiin. Jos sinulla on siis etsinnässä matkakohde vaikka ensi kesälle, tsekkaapa nämä! Tämä miniopas on tehty rakkaudella kaikille meille turkoosien vesien rakastajille ja saarieskapisteille.

1. Capri, Italia


Kenelle: Muodin- ja taiteenystäville, rantaleijonille

Miten: Caprille ei voi lentää vaan saarelle kuljetaan lautalla Amalfin rannikon kaupungeista tai Napolista. Moni käy Caprilla vain päiväretkellä, mutta suosittelen viettämään saarella edes yhden yön, jos suinkin mahdollista. Nimittäin. Kun illan hämärtyessä päiväkävijät poistuvat katuja ruuhkauttamasta, on kiintoisaa katsella keitä 'silmäätekevien saarella' oikein lomailee! Me bongasimme huippumalli Claudia Schifferin.

Mitä odottaa: Caprin pienessä keskustassa tuntuu kuin olisi saapunut elävän muotilehden sivuille. Maailman luksusmerkit Hermesistä Pradaan ja Louis Vuittoniin ovat valloittaneet niin kaupungin liiketilat kuin kaduilla tepastelevien garderobitkin. Maisemat ovat kauttaaltaan häikäisevän kauniita ja ihmiset tyylikkäitä.Mitä tehdä: Vuokraa vene ja kippari puoleksi päiväksi. Ehdit kiertää saaren, hyppiä uimaan ja kokea saaren kuuluisimman nähtävyyden Grotto Azzurran joutumatta jonottamaan rannalla. Grotto Azzurra on luola jonne päästäkseen täytyy siirtyä pieneen soutuveneeseen makaamaan selälleen. Vesi luolan sisällä on epätodellisen sinistä.
Veneen ja sailorin vuokraaminen omaan käyttöön Caprilla on mahtava elämys. Grotto Azzurra -luolaan mentäessä isommasta veneestä siirrytään soutuveneeseen ilmeisestä syystä.

Liikkuminen: Caprilla ei kannata hypätä itse auton rattiin. Mäkiset, mutkaiset ja huippukapeat tiet taittuvat parhaiten paikallisten kyydissä. Hotellista on todennäköisesti saatavilla kuljetus lauttarantaan ja palveluiden äärelle, jos siis majoitut kaupungin ytimen ulkopuolella rannalla.

Hotellisuositus: Hotel Weber Ambassador, Capri.

Tällä luksussaarella taksitkin ovat avoautoja, joissa paahtavalta auringolta suojaa antavat kankaiset markiisikatokset. 


2. Korfu, Kreikka 


Kenelle: Rantalomailijalle, löytöretkeilijälle, kreikkalaisen ja italialaisen ruuan ystäville (molemmista keittiöistä löytyy paljon tarjontaa, nams!)

Mitä odottaa: Capriin verrattuna Korfu on todella suuri saari. Viikossa ei ehdi nähdä kaikkea. Voi olla hyvä idea jakaa saarella olo useampaan eri kohteeseen, sillä maisemat vaihtelevat eri puolella saarta.


Mitä tehdä: Skootterilla kruisailu ympäri saarta oli suosikkijuttu itselleni Korfulla. Näkemisen arvoisia kohteita ovat turkoosivetisten poukamien Palaiokastrítsa sekä Porto Timoni beach, jonne pääsemiseksi piti haikkailla vuorenrinnettä hyvä tovi.

Liikkuminen: Korfulle voi lentää. Suomesta on suoria lentoja kesäisin, mutta hyvä vaihtoehto oli saapua myös Italiasta Easyjetillä ja kokea näin useampi kohde samalla matkalla. Skootterin vuokraamisen lisäksi Korfua voi kierrellä vuokra-autolla, pyörällä tai bussilla. Saarelta lähtee useita lauttoja lähisaarille, mantereelle ja naapurimaa Albaniaan.

Hotellisuositukset: Kontokali Bay Resort & Spa (luksusta rannalla) ja Cavalieri Hotel (mukavuutta pääkaupungin keskustassa)


3. Paxos, Kreikka 


Kenelle: Lemmenlomailijoille, rauhallista rantakohdetta etsiville

Mitä odottaa: Paxos on vain 500 asukkaan saari, jossa vallitsee leppoisa tunnelma. Paxoksen ja sen pikkusisaren Antipaxoksen edustalla vesi on poikkeuksellisen kirkasta ja turkoosia. Tänne saarelle pakenisin kiirettä. Saaren kalliomuodostelmat ja rannat kutsuvat löytöretkeilemään.

Mitä tehdä: Ui, veneile, syö ja nuku hyvin.

Liikkuminen: Paxokselle pääsee vain vesiteitse. Kätevintä tänne on matkata Pargasta, jolloin matka-aika on kohtuullinen. Myös Korfulta käsin on mahdollista saapua, mutta tuolloin matkaan kuluu useita tunteja yhteen suuntaan. Meidän tapauksessa retkeen kului kokonainen päivä.

Hotellisuositus: Paxos Club Resort (ystävien suositus, itse kävimme kohteessa vain päiväretkellä)

4. Santorini (extra!)


Viime kesänä löysimme Santorinin. Tsekkaa postaukseni myös tältä paratiisisaarelta tästä ja tästä.

Kuka muu on menettänyt sydämensä Välimeren saarille? Mitkä ovat sinun suosikkisi?

5 kommenttia

 1. Kävimme Caprilla muutama vuosi sitten ja tutustuimme Anacaprissa sijaitsevaan Axel Munthen huvilaan. Sen kuululla näköalapaikalla yllätin ystävättäreni kihlasormuksilla.
  Grotto Azurroon ystävättäreni ei kovasta merenkäynnistä johtuen uskaltautunut, mutta asia paikattiin myöhemmin Kefalonian saarella, mistä löytyy myös maanalainen järvi. Vaiherikkaasta etelä-Italian matkasta:http://auringonalla.pallontallaajat.net/2015/01/14/romantiikkaa-caprin-saarella/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa ja kiitos kommentista sekä linkistä! Hauska päästä lukemaan muidenkin kokemuksia Caprilta. Paikka teki niin ison vaikutuksen kyllä minuun.

   Ja hei, täytyy nostaa hattua tuolle kihlasormuksen ojentamispaikalle! Wau! =) Eipä parempaa varmasti voisi olla! =)

   Poista
 2. Täällä yksi. Kreikan kaikki saaret ovat ihania mutta myös Korfu ihastutti ja yllätti kesällä. Noilla Caprin ja Sisilian sekä Menorcan saarilla ei ole tullut käytyä. Ihanampia ovat olleet Kreeta, Korfu ja kroatian Hvar sekä Brac.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, paljon ihania saaria! Itsellä myös vielä monta tutkimatta. Menorca, Sardinia ja miksei myös nuo Kroatian saaret kiinnostelis kovasti. Ja Kreikasta Mykonos ja noh melkein mikä tahansa <3 :) Toivottavasti mahdollisimman moni saariunelma käy meillä molemmilla toteen :)

   Poista
 3. Capri oli kaunis saari, sinne olisi kiva palata uudestaan viettämään päivä tai pari ilman kiirettä takaisin mantereelle. Odotin paljon myös Procidalta, mutta siellä meillä oli vähän epäonnea. Kreikan saarista olen käynyt vain Santorinilla, joka on kyllä toistaiseksi oma suosikkini. Siinä ne tähän asti tarkastetut saaret taisivatkin olla. Onneksi eivät ihan heti lopu kesken. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!