Ensimmäisen treenikuukauden tulokset

Neljä viikkoa sitten kerroin Body for LIFE -kirjasta, jonka treeni- ja ruokavalio-ohjetta päätin alkaa noudattaa. Lupasin kertoa, että onko teos silkkaa humpuukia vai pääseekö ohjetta noudattamalla tuloksiin. Nyt on ensimmäinen kuukausi treeniä ja uutta ruokavaliota takana ja on aika paljastaa, että miten kaikki on mennyt.Edellisessä postauksessa kirjoitin ruokavaliosta, joka on keskeinen osa ohjelmaa. Sen lisäksi ohjelmaan kuuluu kuutena aamuna viikossa treeni: Joka toinen päivä aerobinen intervalli-hikoilutreeni ja joka toinen päivä punttien nostelu -treeni.

Miten kaikki on mennyt? Nyt kuukauden yhteenveto: 

Ruokavalio

- Olen "sortunut" syömään makeita herkkuja kolme kertaa ei-herkkupäivien aikana. Nämä kaikki tapahtuivat pohjoisen reissulla peräkkäisinä päivinä :)

- Suolaisiin tai juotaviin herkkuihin olen "sortunut" vähintään kerran viikossa ei-herkkupäivinä sosiaalisten tilanteiden takia :)

- Säännöllinen ruokarytmi on pääosin pitänyt kutinsa, vain muutaman kerran aterioiden määrä on jäänyt kuuden sijasta viiteen. Kertaakaan en ole joutunut turvautumaan naposteluun, sillä säännöllistä ruokarytmiä noudattaessa ei yksin kertaisesti ole tullut tarvetta siihen.

- Tärkeimmäksi välipala- ja arkiherkuksi on muodostunut maustetut, sokerittomat Skyr-rahkat. Sain ystävällisesti Skyriltä maisteluun eri makuja. Banaani, mustikka ja vanilja ovat suosikkejani! Syön rahkoja vähintään kerran päivässä, sillä purnukka on helppo ottaa evääksi ja runsasproteiininen rahka pitää nälkää loitolla uskomattoman hyvin. Ja makeanhimoa myös. 

Urheilu

- 28 kuluneen päivän aikana olen treenannut 24  kertaa. Toisin sanoen: yhtään treeniä ei ole jäänyt välistä! Tästä saavutuksesta olen kaikista eniten ylpeä :)

- Salilla olen käynyt 22 kertaa, jonka ansiosta pokkasin Foreverin tarjouksen mukaisesti kahden kuukauden treenit ilmaiseksi. Reilusti yli sadan euron etu! 

- Olemme ottaneet tavaksi käydä tekemässä treenit heti aamusta ennen aamiaista (kuten kirjassa suositeltiin), sillä tällöin elimistö kuulemma käyttää energiakseen luonnollisen "yöpaaston" jälkeen elimistön ylimääräistä tehden urheilusta entistä tehokkaampaa. 

- Olen tehnyt 2 kertaa aerobisen intervallitreenin kävellen/juosten, koska oltiin mökillä (!). En ole juossut vuosikausiin yhtään, ja en ole ikinä rasittanut lihastakaan urheilemiseen mökkireissulla. Joten kovasti uusia kokemuksia on tullut kuvioihin.

- Urheilemaan lähteminen ei ole harmittanut kertaakaan. Muutaman kerran on laiskottanut etukäteen, mutta aamulla treenaamaan lähteminen on toiminut superhyvin, sillä näin elämä ei ole ehtinyt kolhia sille päivälle vielä ja viekotella sohvalle (kuten joskus tuppaa käymään... :) Tulokset

- Painoa on lähtenyt noin 0,9 kiloa viikossa. Paino on heitellyt kuukauden aikana todella paljon, mutta 3,6 kg on ihan linjassa siihen, mitä kirjassa luvattiin tapahtuvan.

- Vyötäröllä on sen sijaan tapahtunut kummia! Mittanauha näyttää vyötärönympäryksen KUUSI senttiä pienemmäksi nyt kuin kuukausi sitten! Tämä on mielestäni todella yllättävä juttu! :) Olen mitannut tätä viikoittain ja reilu sentti todella on lähtenyt joka viikko, vaikka paino olisi heilahdellut.

- Muina etuina on tullut virkeämpi olotila ja ehkä hivenen silmämääräisestikin kiinteytyneempi olemus. Läskikäsivarsien ja muiden alla lihakset ovat muistaneet joskus nuorempana treenanneensa onneksi ja alun jälkeen voimat ja kestävyys ovat kasvaneet mukavan nopeasti.

- Valitettavasti myös kerran murtunut olkapää näyttää muistaneen murtuman ja viime päivinä olkapää on vähän vihoitellut minulle. Tänään levossa kipu on kuitenkin vähentynyt huomattavasti, joten toivottavasti siitä päästään vähällä. Muita rasitusvammoja tms. ei ole tullut näin äkkinäisestä aloituksesta huolimatta.Tulevan kuukauden haasteet: 

Tällainen tulosten julkinen jakaminen lisää positiivista painetta muistaa jatkaa hyväksi osoittautunutta linjaa jatkossakin alkuinnostuksen hiipumisen jälkeen. Siksi ajattelinkin laittaa tavoitteeksi, että jälleen kuukauden päästä minulla tulee olla positiivista raportoitavaa täällä.

Arvelin vahvasti alusta saakka, että tämä on minulle sopiva treeniohjelma, sillä tykkään, että on selvät sävelet, joita noudattaa, ja että sai aloittaa heti siinä mielessä täysillä, että treenikertoja on kuusi viikossa. Sellainen hissutellen etenevä "alkuun varovasti pari kertaa viikossa" -juttu ei saa mua syttymään. Olen vähän on-off :) Tuleva jakso tulee kuitenkin olemaan monella tavalla haasteellisempi kuin ensimmäinen.

Minulla alkaa loma viikon päästä ja lähdemme taas mökkeilemään ja reissussa on aika paljon hankalampaa pitää yllä rutiineja (eihän mökillä ole esim. kuntosalia kadun toisella puolen). Lisäksi reissun jälkeen alkaa uusi työ, joka sijaitsee pidemmän työmatkan päässä eli aamuherääminen tulee siirtymään entistä aikaisemmaksi, mikäli mielii pitää kiinni aamutreenistä. Kaiken lisäksi syksy etenee pidemmälle ja aamut ovat entistä pimeämpiä... :/ Nyt alkuhuuman jälkeen huomaan, että olisi helppoa alkaa lipsua klo 23 nukkumaanmenoajasta. Joten jos pystyn kuukauden päästä raportoimaan hyviä tuloksia, niin olen voittanut monta ansaa. Mutta jos on tahto niin on keino!

Silti minulle on tärkeintä pitää kohtuus kaikessa ja elämä ei voi mennä täysin "ohjelman sääntöjen" ehdoilla. Uskon kuitenkin, että kultainen keskitie voi löytyä, etenkin kun kaikesta tästä tulee elämäntapa eikä vain elämänvaihe.

Wish me luck! :)

13 kommenttia

 1. Hyvä Ulla, hurjasti tsemppiä!! <3 Muistan ko puhuttiin siitä syömisestä sillon ja sanoit että se on teillä ollu vähän mukkelis makkelis, ja kuulostaa siltä (ja näyttää edellisen postauksen perusteella), että vanhat ajat on tosiaan mennyttä ja hommat on tosi hyvällä mallilla, mahtavaa!

  Ja vitsi tuo pimeys on kyllä kavala, ei sitä millään meinaisi jaksaa, mutta onneksi tulokset motivoi ihan hirviästi! Eli mieti niitä kadonneita senttejä sitten kun syksy iskee toden teolla, sillä aika hyvin näyttää lähtevän. Ja salilla on onneksi valot! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan, niinpä puhuttiinkin! Aikas siistiä, että ollaan saatu asia kuntoon =)

   Tuo lisääntyvä pimeys on kyllä haastava :/ Mutta pitää täyttää elämä kivoilla jutuilla, niin ehkä se ei sitten saa otetta :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Niinpä! Vihdoinkin teen itsekin jotain enkä vaan penkkiurheile sun blogia :)

   Poista
 3. Hyvä hyvä! Kuulostaa loistavalta! Mulla on treenit vielä alottamatta, ellei kahta hassua juoksulenkkiä lasketa. Tästä sain taas tsemppauksen aloittamiseen, kiitos! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo, no sehän ois superhyvä jos joku innostuu mun esimerkistä. Kuulostaa kyllä hassusta hih! :)

   Poista
 4. Upeeta! Itte en oo vieläkään tajunnu salitreenaamisen hienoutta, mutta tykkään lukea kuinka muut saa aikaseks treenata haha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ollu kyllä sama, joten varo vaan jonain päivänä se saattaa iskeä suhunkin ;)

   Poista
 5. Toi 6 senttiä on ihan älytön saavutus! Onneks olkoon! Mulla salitreenaaminen on jääny unholaan joku kymmenisen vuotta sit jo. Juosta kyllä tykkään, kunhan skeittaamiselta ehtii. Mutta saa nähä mitä talvi tuo taas tullessaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei sitä kyllä ikinä tiedä, I didn't see this coming - ennen ku se sit tuli :))

   Poista
 6. Ihan mahtavaa, oon niin ylpee susta ja etenkin tuosta, ettet missannut yhtään treeniä! Ihan mahtavaa itsekuria, jes! Tsempit täältä kovasti jatkossakin, salisisko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeee kiitos! <3 Salisisko, ihanaa! Näillä tsempeillä pääsee pitkälle!

   Poista
 7. Voi vitsi Ulla, olet yllättäjä monella tapaa! Aivan innostun asiasta, kun näen tuloksesi, minäkin voisin yrittää samaa, yllätät muitakin kokeilemaan. Olen myös yllättynyt, että olet todella jaksanut ptää noin tiukasti kiinni treeneistä, sinulla on tosiaankin se tahto. Onnittelut.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!