Eilisen kuusi ateriaa

Tilinteon aika lähestyy ensimmäisen kuukauden elämäntapamuutoksesta. Tuloksien väliraportointia silmällä pitäen räpsin eilen kuvia kaikista aterioistani, ja päädyin nyt tekemään uudesta ruokavaliosta oman postauksen johdantona aiheeseen :) Olin eilen etätöissä, joten söin kaikki ateriani kotona ja oli ns. helppo päivä, jolloin ei ollut mitään menoihin liittyviä haasteita terveellisesti ja säännöllisesti syömisessä. Ainahan näin ei toki ole ollut ja pian selviää, onko ruokavalion noudattaminen tuottanut tulosta ensimmäisen kuukauden aikana.Tiukan tyhjällä mahalla tehdyn aamutreenin jälkeen tein tukevan aamupalan. Nykyään aamupalaani kuuluu lähes joka päivä useita munanvalkuaisia ja ehkä yksi keltuainen. Munien kanssa syön ruisleipää tai käärin ne täysjyväburriton sisään kinkkusiivun, kasvisten ja salsakastikkeen kanssa. Lisäksi juon kupposen kahvia. Amerikassa olen oppinut juomaan kahvia yhdessä suolaisen ruuan kanssa ja mielestäni se maistuu silloin kaikista parhaalta.Eilen join tämän välipalan vasta illalla, mutta periaattessa ihanteelliseen päiväohjelmaani kuuluisi tämä proteinipirtelö aamupalan ja ruuan välissä. Make on hankkinut näitä protskujuomia enkä ole niihin itse hirveästi perehtynyt :) Kuulemma siinä on optimaalinen annos ravintoaineita ja näiden nauttiminen auttaa siinä, ettei tarvitse koko ajan olla syömässä jotain (ja helpottaa eväiden raahamista töihin myös). Syödä pitää kuusi kertaa päivässä 2-3 tunnin välein, ja se on oikeasti haastavaa muistaa syödä niin usein.Lounaaksi nautin kotona yleesä aina joko uunilohta tai paistettua kanaa. Sen lisäksi riisiä, perunaa, pastaa tai couscousia. Molempia nyrkinkokoinen annos (onneksi mulla on iso käsi, ha!). Ja vielä salaattia. Eilen mussuttelin hirveät määrät sipulia, kun Make ei ollut kotona. (Se ei tykkää sipulin hajusta, boo). Jos syön työpaikkaravintolassa, valitsen sieltä jotain tavallista ruokaa, mitä siellä sattuu olemaan.Toinen jokaisen päivän vakiovälipalaksi muodostunut juttu on rahka. Yleensä syön Skyr-rahkoja, koska ne pitävät kokemukseni mukaan parhaiten nälkää niistä maustetuista rahkoista, joita olen testannut. Eli kun lähden töihin, minulla on mukana yksi rahka ja pirtelöpurkki, jossa on jauheet pohjalla. Ei kovin vaikeaa raahattavaa ja syötävää.


Söin eilen samoja lisukkeita koko päivän, kun ei viitsinyt yhtä henkilöä varten monenlaistakaan tehdä/ostaa. Tänään sitten keräsin kaupassa erilaisia kaaleja ja salaatteja koriin näiden kuvien havahduttamana! :D Vaihtelu ei ole varmaan pahitteeksi... Lohi vaihtui ilta-aterialla kanaksi sentään.


Iltapalaksi söin rasvatonta jogurttia ja kaurahiutaleita.

Nämä ruuat on valikoituneet ruokavaliooni sen perusteella, että ne ovat Body for Life -kirjan mukaan ok nauttia ja lisäksi helppoja. Mutta kyllähän varmaan voisi paremminkin ja monipuolisemminkin syödä. Joten kaikki vinkit hyvistä ja proteinipitoisista ruuista ovat tervetulleita! :) Sen voin kuitenkin sanoa, että kun näin syö, ei ole oikeastaan koskaan napostelun tarvetta ja makeanhimoa! Se on outo juttu, mutta havainnoista lisää varsinaisessa "kuukausiraportissa" viikonloppuna tai maanantaina.

Hyvää viikonloppua, eikö ole ihanaa, että on perjantai!!

Ei kommentteja

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!