Seitsenkymppiset Italiassa

Saavuttiin takaisin Italian puolelle reissumme toiseksi viimeisenä iltana. Päivät olivat edenneet tiiviiseen tahtiin ja isän synttäri-illallista ei oltu ehditty nauttia vielä missään. Lopulta vietimme sitä sankarin nukkumaanmenoaikaan siinä poikkeuksellisessa ravintolassa, joka oli vielä auki. Lauantai-iltana koko Genova tuntui olevan kiinni! Edes mäkkäri ei ollut auki!

Sankaria ei päästetty vähällä, koska onhan hän reippaasti paras kuntoisin meistä. Kaikki irti lomasta ja koko rahan edestä!Ja aamulla homma jatkui. Kukin tyylillään nautti Genovan nähtävyyksistä.

Ennen Milanoon suuntaamista pulahdettiin vielä uimaan Genovassa, mutta ihan Rivieran kaltaiseksi nautinnoksi tätä rantaa ei voinut sanoa. Asiansa se ajoi kuitenkin. Kaikki parhaat rannat tuntuivat olevan hotellien tai rantaklubien yksityisessä omistuksessa ja sinne meitä ei huolittu.

140 kilometrin päässä Milanossa poikettiin vielä Duomolle, sillä alkureissusta katedraali oli jo ehtinyt mennä kiinni. Kirkkoa on muuten rakennettu yli 500 vuotta, huh! Nopeimmat pujahtivat shoppailemaan Milanon herkkukeitaille. Illaksi hurautettiin takaisin Bergamoon 60 km päähän – ja taas oli nälkä.

Viimeisen illan kunniaksi haluttiin hienoon yläkaupunkiin syömään, mutta niin olivat halunneet kaikki muutkin. Otettiin hieman lukua, mutta lopulta mahduttiin syömään toivomaamme ravintolaan. Mummms!

Paikan erikoisuutena olivat pizzat, joihin täytteeksi sai valita mustekaloja tai hotdogeja!

Kuuden päivän suihkimisen jälkeen synttärit oli saatu vietettyä ja oli aika ratsastaa auringonnousuun ja lähteä kotiin.


Happily ever after.

Ei kommentteja

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!