Monacosta vaimo Toripolliisille

Perjantaina suuntasimme heti aamusta Monacon ruhtinaskuntaan, jonne oli Castagniersista noin 40 km matka.

Kukaan ei ollut kertonut meille, että Monacossahan sijaitsee Toripolliisin vaimomarkkinat! Make toimi tapansa mukaan Amorin lähettiläänä ja pisteytti vaimoehdokkaita.

Monaco on pinta-alaltaan maailman toiseksi pienin itsenäinen valtio heti Vatikaanin jälkeen. Valtion pinta-ala on vain 1,95 neliökilometriä, mutta otimme silti paikallisen Potnapekan allemme kaupunkiin tutustumiseksi, koska oli tosi kuuma päivä ja maasto täynnä jyrkkiä ylä- ja alamäkiä.

Ajettiin Potniksella pitkin F1-rataa ohi Monte Carlon kasinon ja huvijahtisataman ylös Monaco-Villeen, jossa sijaitsee ruhtinaan linna ja polittinen keskus.

Satuttiin sopivasti paikalle kuninkaanlinnaan vahdinvaihdon aikaan.

Kun oltiin ihasteltu tarpeeksi Monacoa, läksittiin kohti Nizzaa - mutta ei täysin vaivattomasti. Auto oli parkkihallissa, jossa ei ollut erityisen edullista pitää autoa ja maksettuamme parkkimaksun, hukkasin sitten parkkilapun! Pahuksen tikettiä ei löytynyt mis-tään! Jouduttiin hälyttämään parkkihallin henkilö paikalla, joka ei ymmärtänyt tai halunnut ymmärtää sanaakaan englantia. Alkoi hirveä saikkaaminen ja hästäys. Ukon viittomana aloin maksaa automaattiin maksua uudelleen uudella parkkilipulla, mutta enää ei ollutkaan sopivaa rahaa automaattiin ja kortti ei toiminut. Niinpä kipitettiin jonnekin maanalaiseen koppiin vaihtamaan 50 €:n seteli kahden euron kolikoiksi (joista ei ollut sitten loppureissulla pulaa) ja viimein pääsimme ulos.

Ja Nizzaan. Mutta hiki, jano ja nälkähän siinä tuli.

Illan päätteeksi rantakatu Promenade des Anglais täyttyi useista eri bändeistä ja kaupunki alkoi jammailla letkeän musiikin tahdissa. Jostain syystä upeasta Nizzasta ei tullut otettua juuri muita kuvia kuin Ulla rohmuamassa karkkia, syömässä ja uimassa :/

Seuraavana aamuna kävimme hieman shoppailemassa tyttöporukalla ja muut lähtivät edeltä Villefranche-sur-meriin uimaan. Kylään oli uskomattomin ja kapein serpentiinitie, mitä olen ikinä ajanut. Olin kiitollinen auton lisävakuutuksesta, jonka omavastuu oli 0 euroa. Onneksi mitään ei kuitenkaan sattunut kenellekään. Vakuutuksen hinta oli sen verran tyyris, että harkittiin kaikkien autojen ruttaamista roadtripin päätteeksi, haha! ;D

Villefranche-sur-meristä matka jatkui korkealla vuorella sijaitsevaan Ezen kylään 400 m korkeuteuteen merenpinnasta. Ezen alueella on tiettävästi ollut asutusta jo 2000 eKr ja vanhin säilynyt rakennus on 1300-luvulta. Iltasella ajoimme parin sadan kilometrin päähän Genovaan yöksi. Minä ajjoin ja oli kivvaa.

3 kommenttia

  1. Uskomattoman upeissa maisemissa ootte kyllä kierrelleet ja paljon ehtineet nähdä reissussa! Tollasista paikoista on tosiaan aina hauska palata niin mahtavan arkkitehtuuriseen Ouluun.:D

    VastaaPoista
  2. Hienoja kuvia kyllä, varsinki tuo toisiksi vika.. jollaki ns. hyvällä paikalla kämppä.
    Pistää kyllä miettimään täällä betonilassa asuvana että vois sitä tosiaan miettiä vanhuuden päiville jotain muuta :P

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!