Mistä matkainspiraatio syntyy? Mistä tuli idea lähteä Amalfin rannikolle?


Inspiroituminen taitaa kuulua lempisanojeni joukkoon. Rupesin tänään miettimään, että mistä kaikesta olenkaan vuosien varrella saanut reissuinspiraatiota, ja jo nopealla kelaamisella listasta tuli melko moninainen!

Tällä hetkellä luen Dan Brownin uusinta kirjaa ja se on herännyt halun matkustaa Espanjan Bilbaoon katsomaan Guggenheim-museota. Ivana Helsingin mainoskuvat Joshua Treen kansallispuistosta ja Paola Suhosen roadtrip-taulut & -kertomukset ovat lisänneet Amerikan autiomaiden hohdokuutta mielessäni. Suosikki-instatähdet sekä monet blogit, elokuvat, tv-sarjat ja muotilehdet ovat niin ikään kutkuttaneet kuvillaan jotain mieleni sopukkaa siinä määrin, että matkustuspäätöksiä eri kohteisiin on syntynyt. Kerran matkustimme jopa Teksasin El Pasoon saakka pelkän Taco-paketin takia

Taidevalokuvaaja Gray Malinin ja instasta tutuksi tulleen Hilveesin jalanjäljissä teimme tänä kesänä matkan Amalfin rannikkolle, Italiaan. Molemmat artistit olivat tuutanneet niin herkullisia kesäkuvia talven keskellä kärvistelevän meikäläisen eteen Italian aurinkoisilta rannoilta, että halpojen lentojen osuessa kohdalle ei luottokortin vinguttamista tarvinnut kahta kertaa miettiä.

Perillä Amalfin rannikkolla huomasin, että maisemat toivat elävästi mieleeni Dolce & Gabbanan vuoden 2013 Holiday-kampanjan, jota ihailin muotitoimittajakurssilla samaisena vuonna. Muotikuvat toimivatkin usein yhtenä hyvänä sytykkeenä matkahaaveille minun tapauksessani. Kun sitten olen inspiraationi saanut, etsin kohteelle sellaiset järkiperusteet, jotka purevat myös matkakumppaniini. Olemme onneksi melko samanlaisten reissukohteiden ystäviä Maken kanssa, joten ideat on lopulta aika helppo yleensä myydä hänelle.


Jos maisemat kelpaavat inspiraatioksi Italian muotibrändeille, kelpaavat ne innoittamaan myös minua. Tämä ihana rantapoukama löytyy nimellä Marina di Praia Amalfin rannikolta.Jos Positanon rannat kelpaavat Instagram-tähdille, kelpaavat ne myös minulle. Positanossa aurinko laskee vuoren taakse, kun taasen naapurikaupunki Sorrennossa aurinko sihahtaa suoraan mereen. Tämä kannattaa huomioida, kun miettii kummalla puolen niemimaata haluaa majoittua.Amalfin rannikon kiemuraiset tiet sopivat skootterilla ajaville rakastavaisille täydelliseksi näyttämöksi romanttisiin seikkailuihin. Tällä ensimmäisellä Amalfin reissulla meillä itsellämme oli skooterin sijaan auto alla, koska vuokrasimme pirssin jo Roomasta emmekä viitsineet maksaa kahdesta moottorivehkeestä vuokraa yhtä aikaa. Mutta jos ja kun tänne palaamme, haluan kokea nämä maisemat ehdottomasti seuraavaksi kahden pyörän päältä, kuten sain kokea Santorinin vuotta aikaisemmin. Toinen hyvä vaihtoehto olisi ahmia Amalfin (ja myös Santorinin) aarteita veneestä käsin. Unelmia, unelmia – niitä minulla vielä riittää.


Mutta kerropas, mistä kaikesta SINÄ olet inspiroitunut niin, että olet päätynyt matkustamaan uuteen kohteeseen? Haastan juuri sinut kertomaan hassuimmat ja hurmoksellisimmat inspiraationlähteesi minulle. Ehkäpä sen seurauksena syntyy jälleen uusia asioita seuraavia matkoja innoittamaan! 

8 kommenttia

 1. Suurin inspiraationi Amerikka-reissuilleni on ehdottomasti ollut tv-sarjat ja elokuvat. Rakastan 80-90-luvun taitteen elokuvia ja tv-sarjoja ja olenkin sellaisten inspiroimana käynyt esimerkiksi Vermontissa (Baby boom) ja Washingtonissa (Twin Peaks, Villi pohjola, Uneton Seattlessa). Uudemmat sarjat kuten Gilmoren tytöt sai minut New Englandin alueelle ja Big Little Lies Kalifornian rannikkoteille. Elokuvien ja sarjojen inspiroimia kohteita on lukuisia, mutta yksi hauskimmista taisi olla juuri tuo Villi pohjolan kuvauspaikka (joka esittää Alaskaa, mutta on) keskellä ei-mitään Washingtonissa, jonne kukaan ei takuulla vahingossa löydä. Käytän myös paljon aikaa tutkiskellen Pinterestissä eri matkakohteita ja vinkkejä ja sitä kautta olen kiinnostunut ja oppinut myös monista kohteista, joista en ehkä muuten tietäisi. Teksasista en ole koskaan ollut kovin kiinnostunut, mutta kun näin äskettäin elokuvan Austinin kulttuurielämästä ja kauniista jokimaisemista, sain valtavan inspiraation suunnata seuraavaksi sinne (ja Austinistahan sanotaankin, että sehän ei oikeastaan ole Teksasia, vaan sattuu vain olemaan sen ympäröimä :) )
  Aina kun näen elokuvan/tv-sarjan tai pelkän kuvankin jostakin silmiäni miellyttävästä paikasta, on minun pakko selvittää missä se on kuvattu. Eli ymmärrän hyvin sen, että voi helposti inspiroitua pienestäkin asiasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau, tätä lukiessa tuli kyllä sellainen olo, että ollaan varmaan sukulaissieluja! =) Onko sulla blogia sun reissuista? Kiinnostais kovasti, jos on!

   Selailin tänään Warner Bros. Studio Toureja tulevaa Losin reissua ajatellen ja se, että Gilmoren tyttöjä on kuvattu studioilla, oli kans vetonaula tälle kohteelle. Kuten myös La La Land -leffan setti ja Frendien kahvila.

   New England kiinnostaa myös, kuten oikeastaan kaikki osavaltiot. Ja varmasti on aika todennäköistä, että tosi moneen on ollut vaikuttamassa joku tv-sarja tai leffa, vaikka ei heti osais nimetäkään mitään tiettyä :)

   Olipas kiva kommentti, Alexandra, kiitos tästä! =)

   Poista
  2. Voi kiitos samoin, olen monesti blogiasi lukiessani ajatellut samoin :)
   Valitettavasti omaa matkablogia ei ole, vaikka olen joskus sellaisen perustamista miettinytkin. Ehkä vielä jonain päivänä..

   WB Studioille olisi myös mahtavaa päästä joskus käymään! Blogipäivitystäsi odotellessa :)

   Poista
  3. Voi miten kiva fiilis tuli tästä kommentista, Alexandra! Aina, kun kuulee, että joku seuraa tätä pientä blogia, tuntuu aivan ihmeellisen mahtavalle <3 Kiitos! :)

   Muista kertoa sitten, jos päätät perustaa blogin!

   Ja joo varmasti WB Studioilta tulee postausta, uskon näin! =)

   Poista
 2. Ei sitä tarvitse nähdä kuin kuva jostain paikasta, niin menee listalle. Niin kävi Kroatian Plitvicen ja Meteoran kanssa. Sitten joku hyvä elokuva tai lehtijuttu. Turun Sanomissa oli juttua Bruggesta. Paikkan pääsimmekin heti seuraavana kesänä. Nyt katsoin sarjaa Junalla halki Euroopan. Löysin sen myötä reittejä ja yhden hotellin, joka on menolistalla eli Sveitsi, Itävalta ja Dolomiitit ainakin voisi kiertää. Dolomiitteihin kiinnostus heräsi blogijutusta. Paljon on siis maailmassa paikkoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Inspiraatio voi kyllä tosiaan syttyä mistä vain =) Mulla oli kans yks lehtileike villin lännen kylä Tombstonesta matkaopaskirjan välissä pitkään ja kun sitten suunniteltiin roadtripiä Arizonan suunnille niin Tombstone päätyi reitille just sen lehtijutun takia pelkästään.

   Dolomiitit on mahtava kohde, suosittelen! Vaihtarikaveri on sieltä kotoisin ja hänen valokuvat saivat meidät matkustamaan sinne katsomaan vuoria omin silmin. Olivat kyllä vielä vaikuttavammat livenä kuin kuvissa. Tosin niin taitaa olla aika moni kohde maailmassa ja just sen takiahan sitä kai reissataan :)

   Poista
 3. TV-sarjat ovat loistavia inspiraation lähteitä. Ilman erästä Route 66 -dokkarisarjaa tuskin olisin koskaan tuolle tielle päätynyt seikkailemaan. Tosin on myönnettävä, että telkkarista saa kovasti vääriä käsityksiä. Ensikokemukseni Kaliforniasta oli jotain ihan muuta kuin Hollywood oli antanut ymmärtää. Odotin sitä ainaista hellettä ja auringonpaistetta, mutta vastassa Oregonin puolelta ajaessamme olikin kaatosade. Kylmäkin oli keskellä kesää.

  Tuo El Paso on muuten hauska, tuotepakkauksissahan komeilee isoja kaktuksia, joita ei käsittääkseni Texasista löydy. En ole El Pasossa käynyt, mutta näitä kaktuksia olen Arizonassa metsästänyt. Ensimmäisen kerran osavaltioon saapuessamme kuvittelimme kaktuksia olevan joka paikassa. Olihan niitä toki, mutta ei juuri noita isoja saguaroja. Seuraavalla vierailulla otin sitten asioista selvää ja suuntasimme Phoenixiin. Sieltä niitä kaupungin lähimaastosta sitten lopulta löytyi.

  Ehkä hauskin tästä aiheesta mieleen tuleva tarina liittyy Kalifornian rannikolta löytyvään pieneen rantakohteeseen Pismo Beachiin, joka taisi olla muodikas viimeksi 1950-luvulla. Olen lapsesta asti tykännyt Warner Brosin piirretyistä. Yhdessä näistä, nimeltään Ali Baba Bunny, Väiski ja Repe ovat matkalla lomalle Pismo Beachille, mutta päätyvätkin Ali Baban luolaan käännyttyään väärään suuntaan Albuquerquessa (sielläkin kävimme). Kun reissusuunnitelmia tehdessä huomasin Pismo Beachin kartalla, oli se ihan pakko sisällyttää reitille. Ei siellä kyllä mitään ihmeellistä nähtävää ollut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsi, olipa kyllä aika tyly vastaanotto Kalifornialla, kun tervehti teitä ensinäkemisellä kaatosateella! :D Joo tv:ssä ei kyllä sellaista luvata! :D

   Me ollaan kans etsitty Arizonasta saguaro-kaktuksia ja onneksi löydettykin. Mutta vähän sama kokemus oli kuin mitä kirjoitit. Ei niitä tosiaan automaattisesti välttis näe. Musta tuntuu koko ajan enemmän, että ollaan aika samoja polkuja tallattu maailmalla. Just naureskelin Makelle, että kesällä luin sun Italia-postauksia ennen reissua ja nyt huomasin hiljattain, että jahas Aron on kirjoittanut Palm Springs -raportin. Kuinka kätevää, kun ollaan sinne seuraavaksi suuntaamassa! De ja vu! ;)

   Lähdenkin sitä nyt lukemaan! Ja Key West -postaus kiinnostelee myös kovasti. Myös se reissukohde näköjään jaetaan Hemingwayn talosta lähtien :)

   Kiitos kivasta kommentista. Oli hauska lukea sitä!

   Poista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!