IG Travel Thursday ja paisuvat unelmat

Sain kutkuttavan ehdotuksen Amerikassa asuvalta suomalaislähtöiseltä ystävältäni Armilta. Hän on menossa työmatkalle New Yorkiin huhtikuussa ja heitti ilmoille kutsun, että tulisin hänen kanssaan kaupunkiin samaan aikaan. Voisin majoittua hänen hotellihuoneessaan ilmaiseksi ja New Yorkin tapauksessa tämä olisi massiivinen rahallinen etuisuus. Tänään on Instagram Travel Thursday, joten ajattelin osallistua tähän hauskaan viikoittaiseen haasteeseen nyt dilemmani kanssa.

Haluan kysyä teiltä kanssatravellerit, että onko ihmisen pakko olla kohtuullinen? Olen jo varannut pääsiäismatkan Pariisiin ja potentiaalinen New Yorkin matka sijoittuisi heti seuraavaan viikkoon... Ja onhan tässä yksi joulureissu Floridaankin välissä tulossa, mutta... silti... haluaisin ajatella, että jos on tahto niin on keino! (Tätähän aina hoen).


Rahaa on (ainakin teoriassa) mahdollista saada kasaan kuluttamalla vähemmän ja/tai tienaamalla enemmän. Vapaata voisi olla mahdollista saada tekemällä ylitöitä varastoon tai anomalla palkatonta. Suurin ongelma siis saattaakin olla pääni sisällä kuuluva vahvasti syyllistävä ääni, joka sanoo, että olen täysin kohtuuton ja epärealistinen. Mutta joka ei silti jätä rauhaan, ellen ole varma, että idea on täysin kiveenhakatun mahdoton.

Pitääkö siis ihmisen olla kohtuullinen? Etenkin jos kyseessä on maailman siistein kaupunki ja sattuu olemaan maailman suurin New York -fani?

I miss my city.


*  *  *  *  *  *  *  *  *

"Instagram Travel Thursday on viikottainen kokelma blogipostauksia, ja tempauksen tarkoituksena on vahvistaa Instagramia matkainspiraation ja -tiedon levittämiskanavana, ja tuoda esille Instagramin matkailueksperttejä". (Destination Unknown)

Suomessa järjestäjinä toimii mm. upeaakin upeampaa Kaukokaipuu-blogia pitävä Nella. 

24 kommenttia

 1. Minoon sitä mieltä että kohtuus kaikessa paitsi intohimossa (ja suklaassa). You go girl, anna palaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii mahtava elämänohje! Tämä laitetaan korvan taakse!!

   Poista
 2. Joo anna mennä vaan! Mullakin olis haave Nykkiin keväällä kun edellisestä reissusta tulee nyt jo 8 vuotta... kahtotaan mitä käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi mää pidän peukkuja meille molemmille! Jotenkin tuntuu, että New York jo kaipaisi meitä tyttäriä sinne :)

   Poista
 3. Ei ole mitään tarvetta olla kohtuullinen, siitä Nykiin vain! Mahtuisikohan sinne hotellihuoneeseen vielä yksi...? ;) Ja kiva kun lähdit kamppikseen mukaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jei! :) Määpä sanon Armille, että varaa samantien sviitin niin mahdutaan kaikki ;) Hihii :)

   Poista
 4. Ulla mitä nää ees mietit!? EHDOTTOMASTI lähdet kun ilmainen majapaikka ja kaiken kukkuraksi vielä reissukaveriki on tiedossa. Mieti niin, että jos asuisit yhä Oulussa niin lennot olis hurjasti kalliimmat, mutta ku asut Helsingissä niin tavallaan säästät kun otat jokaisesta matkustusmhdollisuudesta kaiken irti. Eikö oo selkeä logiikka, vai onko se vaan mun päässä? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Inka! Sää oot niin viisas, mahtavuutta! Tuo logiikka todellakin ON selkeä! Painan tämän ehdottomasti mieleeni ja pidän sen aina muistissa! :D

   Poista
 5. Mun mielestä, erityisesti kun kyse on Nykistä, ei tartte missään mielessä olla kohtuullinen :D Sinne vaan ja menoksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viisaita sanoja, viisaita sanoja! Pidetään peukkuja! :)

   Poista
 6. Aivan ihana postaus ja samaistun kyllä lähes jokaiseen sanaan! "When theres a will theres a way" on ollut oma mottoni jo pitkään ja sen varjolla myyn taas kaiken omaisuuteni ja muutan parin kuukauden päästä Lontooseen lähes rahattomana :D Matkoja buukkailemaan siitä siispä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoi kuulostaa mahtavalta! Onneksi sulla on blogi, niin varmaan sitä kautta pääsee myötäelämään sun rohkeaa uutta elämää?! Hauskaa löytää samalla tavalla ajattelevia ihmisiä blogimaailmasta, tosi kiva siis kun kävit jättämässä kommenttia ! =)

   Poista
 7. woop woop! Kuulostaa aikas buenolta ehdotukselta!...eli menoksi vaan! :DDD Mullakin on kamala nyc ikävä, vaikka kesäkuussa siellä käväisinkin viimeksi. Ja eilen lähti mun matkakaverit sinne juuri, ja oli alunperin tarkoitus lähteä heidän kanssa sinne koulutukseen...joten tavallaan olen siellä nyt, vaikken olekaan...u know ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo henkisesti siellä, ymmärrän hyvin :) Onneksi meillä on se salinen Nyc-suunnitelma myös syyskuulle ;)

   Poista
 8. Tottakai sä menet! Kaikki elämän tilaisuudet pitää hyödyntää - etenkin, kun ne liittyvät matkailuun. Ja tuo säästö, kuten sanoit, on ihan todella hulppea. Antaa palaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee kiitos Nella näistä sanoista! Se on hyvä kun osaa kysyä oikeasta paikasta, niin saa haluamansa vastauksen hih :) Ihanat kanssatravellerit <3 <3 <3

   Poista
 9. Komppaan kaikkia muita; matkaan vaan kipinkapin! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sofia! Onpa kiva saada näitä kyllä-ääniä tälle idealle, jos se hiljentäis tuota pään sisäistä ääntä :)

   Poista
 10. Haha, mä loppukesästä peruin alustavat suunnitelmat lähtee talvella Japaniin "kun mehän oltiin jo jenkeissä pitkällä ja kallilla matkalla tänä vuonna ja ei saa kuormittaa ympäristöä liialla matkailulla". Ja sitte tulin katumapäälle ja jos pari seikkaa varmistuu, tänään varataan Japanin puuterilumimatka. Hups.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoijoi, varasittko matkan? Mulla oli peukut pystyssä siitä asti ku luin ton!

   Poista
  2. Varattu on, lähtöön alle 2 kk...

   Poista
 11. mene ja ota minut mukaan!!! -Jenna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ookoo!! ;) Kiitos kommentista sullekin, oli tosi kiva oli saada näin paljon (kannustavia) vastauksia <3

   Poista
 12. Ei mulla muuta kuin että kohtuullinen ei tarvi olla! Kerran sitä vaan eletään ja niin edelleen. Ja mieti jos vanhana muistelisi menneitä ja joutuisi toteamaan, että tulipahan elettyä kaikin puolin kohtuullisesti... Kauhuskenaario!

  T. Amerikka-Maria (hah keksin itselleni tällaisen siistin lempinimen, kun tajuan että mulla on ehkä maailman yleisin nimi!)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!