Meillä käy siivooja! Testissä Lumiva kotisiivous


*Blogiyhteistyö Lumiva Oy:n kanssa*

Osallistuin marraskuussa Xes Helsingin järjestämään paneelikeskusteluun, jonka aiheena oli vaikuttajamarkkinointi. Olin yksi puhujista ja tilaisuuden jälkeen nuori mies tuli juttelemaan. Hän kertoi olevansa Lumiva siivouspalveluiden perustaja Elias ja haluaisi tarjota kotisiivousta testiin minulle, mikäli olisin kiinnostunut. Siivooja kävisi meillä kuukauden ajan viikoittain ja vastineeksi voisin halutessani jakaa kokemukset blogissani.  

Mietin ehdotusta muutaman päivän, sillä se herätti monenlaisia ajatuksia. Voiko kaksiossa asuvalla käydä siivooja? Miltä tuntuisi päästää ventovieras ihminen omaan kotiin siivoamaan meidän sotkuja? Voiko firmaan luottaa? Ja vielä, eikö meidän pitäisi jaksaa siivota itse oma kotimme, etenkin kun ei ole lapsia eikä lemmikkejä… ajattelisivatko kaikki niin? Entä, jos tähän jää koukkuun?


Kuten luonteelleni on tapana, keskustelin näistä ajatuksista Maken, ystävieni ja äidin kanssa. Yrittäjältä itseltään selvitin, onko asuntomme liian pieni siivottavaksi kohteeksi. Vastaus tuli samantien: Ei suinkaan, meillä on pienempiäkin kohteita. Lähimmäiseni suhtautuivat ajatukseen kotisiivouksesta äärimmäisen positiivisesti. Kaikki olivat kuulleet pelkästään hyviä kokemuksia, niiltä kenellä oli käynyt siivooja. Samoihin aikoihin huomasin, että myös mediassa kirjoitettiin kotisiivouksen yleistymisestä pienissäkin asunnoissa. Jutussa mainittiin, että siivousfirman palkkaamisesta ei vaan hirveästi puhuta. Ehkä Suomessa vallalla on vielä ajatus, että jokaisen tulee siivota itse oma kotinsa, vaikka hammasta purren. Ja jos päättää arkeaan helpottaa, siitä ei ainakaan tehdä numeroa. 

Päätin tarttua tarjoukseen. Firma vaikutti luotettavalta, koska sillä oli hyvät kotisivut, some-tilit, mediassa oli juttuja yrittäjästä ja olin tavannut Eliaksen livenä. Kommunikointi hänen kanssaan oli mutkatonta, luottamustaherättävää ja nopeaa. Enää jäi nähtäväksi kokeilun aikana, miltä tuntuisi päästää toinen omaa kotia siivoamaan.  Sovimme ensimmäisen siivouskerran perjantai-iltapäivälle töiden jälkeen. Näytin, missä meidän imuri ja moppausvälineet sijaitsevat, pesuaineet ja liinat tulivat yrityksen mukana. Kävimme läpi siivoustarpeitamme ja sen perusteella ensimmäiseen kerran aika-arvioksi tuli kahdesta kolmeen tuntia. Meillä oli seuraavana päivänä määrä pitää isot joulubileet täällä, joten päästin ammattilaisen töihin ja lähdin itse tekemään ruokaostoksia ja hoitamaan asioita kaupungille. Tuntui alkuun oudolle ajatukselle, että joku on meillä siivoamassa, kun minä olen ostoksilla. 

Yhdeksän jälkeen illalla palasin painavien ostoskassien kanssa kotiin ja katselin epäuskoisena ympärilleni. Mikä muodonmuutos täällä oli tapahtunut poissa ollessani! Lavuaarit ja hanat kiilsivät niin, että epäilin hetken niiden olevan vaihdettu uusiin. Asunnossa tuoksui puhtaalle, pölyt olivat poissa ja kylppärin kaakelit olivat saaneet kunnon käsittelyn. 

Tuntui uskomattomalle luksukselle, että juhlienjärjestämisen vaiheista ikävin osuus – siivoaminen – oli jäänyt pois. Itse juhlapäivä osoittautuikin sitten huomattavasti normaalia stressittömämmäksi, kun kämppä oli puunattu ja ostokset tehty valmiiksi hyvissä ajoin.Seuraaville kerroille siivouksen ajankohdaksi valikoitui perjantaiaamut. Päästin Eliaksen sisälle ja lähdin töihin. Enää ajatus ei tuntunut niin kummalliselta. Illalla pitkän päivän ja työviikon jälkeen kotona odotti jälleen puhtauttaan kiiltävä koti ja hyvä olo valtasi mielen. Työreissulla ollut Make saapui myös viikonlopun viettoon silminnähden tyytyväisenä, kun kaikki oli perusteellisen tip top suurpiirteisen ja menevän vaimon asumisen jäljiltä – kerrankin. 

Marras–joulukuu on ollut tosi kiireistä aikaa, joten kotisiivouksen hyödyntäminen ei olisi voinut osua parempaan saumaan. Tosin, kun kävin läpi kalenteriani summatakseni pian päättyvää vuotta, huomasin, että samanlaista hektistä menoa se on oikeastaan ollut läpi vuoden. Lisätuntien saaminen pitkien työpäivien, reissujen, treenien (100 kertaa tänä vuonna!), harrastusten ja sivutoimisen yrityksen pyörittämisen jälkeen ei todellakaan ole ollut pahitteeksi. 

Kotisiivouksen käyttämiseen voisi siis hyvinkin tottua, sillä se vapauttaa energiaa henkisesti ja konkreettisesti muuhun. Ennen siivoojan tuloa tulee tavarat järjestettyä paikoilleen vähän automaattisesti, joten säännöllinen siivous on tuonut mukavasti rytmiä ja ryhtiä helposti boheemiksi taipuvaan arkeemme. Parasta Lumivan kanssa asioimisessa on ollut se, että heille voi esittää vaikiosetin lisäksi toiveita omista siivoustarpeista. Esimerkiksi saunan tai kylppärin perusteelliseen pesuun ei itsellä tunnu koskaan löytyvän sopivaa aikaa tai mielenkiintoa. 

Tyypillinen Lumivan kotisiivousasiakas hyödyntää firman palvelua kuulemma joka toinen viikko. On myös heitä, jotka haluavat siivouksen viikoittain tai kertaluontoisesti. Firma toimii Helsingin alueella ja kotisiivous kustantaa 38 euroa tunti (sis. 24% alv), kotitalousvähennyksen jälkeen maksettavaksi jää 19€/h. 

Lumivalla on menossa parhaillaan tarjous vuoden loppuun saakka, jossa kotisiivouksesta saa -20€ ensimmäisen siivouksen yhteydessä. Lue lisää täältä ja helpota sinäkin arkeasi kokeilemalla kotisiivousta, jos mahdollista. Se on tapa tukea suomalaista pienyrittäjyyttä ja saada samalla aikalahja tehdä joko jotain tuottavaa tai rentouttavaa itse. 

3 kommenttia

 1. Wau, siivouspalvelun käyttö olis kyllä omissa haaveissa! Ja toisaalta, miksi sen pitäisi olla vaan haaveissa, kun sen voisi toteuttaakin kohtalaisen edullisesti ja varmasti näppärästi. Kiitos tästä vinkistä, harkitsen vakavasti arjen helpottamista tällä palvelulla.


  Ps. Toi palmutapetti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ja hyvää uutta vuotta! Ehdottomasti kannattaa helpottaa sunkin kiireistä elämää Lumivan avulla ja tukea samalla yrittäjyyttä. Vahva suositus! Huomasin, että myös Alexandralla käy nyt Lumiva :)

   Poista
 2. Ihana kyllä tulla kotiin, kun tuoksuu puhtaalle. Meillä tuttavapiirissä kahdella käy siivouspalvelu. Toisella kotona ja toisella yrityksessä. https://www.tasolaiset.fi/yrityssiivous-vantaa/

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!