Kuumaa vettä rinnuksille


Mieli ja keho. Ahkeruus ja suorittaminen. Lepo ja aikaansaaminen. Teen juominen ja sen kaataminen päälle. Täysillä eläminen ja ilmastonmuutos. Black Friday ja White Monday.

Siinäpä muutamia asioita, jotka pyörii mielessä kolmantena flunssapäivän iltana kotisohvalla kun  pitäisi olla viettämässä Thanksgivingiä ystävien kanssa. Keitän teetä, jos se vaikka nopeuttaisi paranemista ja yritän tehostaa vaikutusta hengittämällä kuumaa höyryä kupista. Ja sitten varoittamatta tulikuumaa vettä kaatuu rinnuksille ja polttaa kaulan. EN EDES TYKKÄÄ TEESTÄ ja tässä on tulos!

Elämä on välillä just tällaista.


Teet asioita, joita kannattaa tehdä. Urheilet, näet ystäviä ja kehität itseäsi – ja seuraavassa hetkessä elämä on mennyt liian kiireiseksi ja flunssa iskee tulikuumana ja polttavana päälle silloin kuin sitä ei tosiaankaan kaipaisi. Et edes halunnut olla kiireinen! Yritit vain pitää kiinni siitä urheilurytmistä, mikä kesälläkin onnistui ja olla antautumatta marraskuulle. Olla lösähtämättä ja väsähtämättä.


Kumpa vaan elämä voisi olla yksioikoisempaa. Jopa sairastaminen on monimutkaista. Pitää makoilla, mutta siitä menee paikat jumiin. Pitää olla rasittamatta itseään, mutta joutilaisuudesta seuraa ajattelua, joka saattaa johtaa ilmastonmuutoksen kaltaisten asioiden pohtimiseen. Tosi rentouttavaa hei! Kaikki tuutit huutavat Black Friday -tarjouksia samaan aikaan, kun White Mondayn tarjoaa vaihtoehtoa ylikulutukselle. *Tähän se emoji, missä aivot sauhuaa ja ylikuumenee*

Elämä ei ole yksinkertaista ei – ja juuri sen takia on kai hyvä välillä pysähtyä. Vaikka pakotettuna.

Tämän flunssan aikana olen ehtinyt katsoa järkyn dokumentin siitä, miten suuri osa kierrätysmuovista päätyy oikeasti kaatopaikoille tai Kaakkois-Aasian rannoille. Onneksi Suomessa kerättyä kierrätysmuovia ei viedä ulkomaille, mutta sekajätettä kyllä. Pakko kiinnittää huomiota paremmin, että ei tulisi käytettyä turhaa muovia, kuten pillejä, take away -kahvikuppien kansia, muovikasseja ja vesipulloja.

Lisäksi olen ehtinyt tutustua White Monday -kampanjaan, joka tuntuu Black Friday'ta huomattavasti paremmalle keksinnölle. White Monday on kiertotaloutta, tavaroiden käyttämistä loppuun, järkevää kuluttamista ja maalaisjärkeä, jota esimerkiksi omat vanhempani ovat aina noudattaneet, mutta joka on jossain matkan varrella ehtinyt meillä hemppamaukkasukupolven edustajilla hämärtyä.

Niinpä nyt katselen täällä kotona ympärilleni ja tietoisesti arvostan kaikkea, mitä ihanaa meillä on. Sen sijaan, että miettisin mitä täydellisestä sisustuksesta tai asunnosta puuttuu. Erityisesti iloitsen kaveriltani Miksulta saaduista joulukoristeista – joita on paljon. Ne ovat saaneet jo vuosia sitten uuden elämän meillä ja ovat erityisen arvokkaat sen vuoksi keneltä olen ne saanut.

Ehkä minullakin on vielä toivoa ja opin paremmaksi kuluttajaksi, vaikka niin paljon kaikesta uudesta ja kiiltävästä tykkäänkin. Toivottavasti se ei vaadi kovin montaa flunssaa ja kuumaa vettä päälle.

Ei kommentteja

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!